Malam nak tidur, kepala masih ligat fikir esok nak buat sarapan apa... Kalau hari kerja fikir nak buat bekal apa. Padahal sarapan tu minum minuman panas secawan +biskut 2 keping dah boleh buat kerja dah pun. Sebab tengahari dah nak makan nasi pula. Kalau hari kerja saya jarang makan tengahari. Selalunya makan nasi dah nak maghrib. Cuma jadual makan sejak PKPB memang berubah la. Berubah makin makan sikit atau makin makan banyak, sendiri tahu.. Hihihi
1 tin kecil sardin
1 tin sedang bake beans
1/4cawan cili blend halus
1 bawang besar-dadu halus
1 sudu teh garam
1/4 sudu minyak
Daun sup cincang
1. Panaskan minyak dan tumis bawang besar
2. Masukkan cili blend & masak hingga naik minyak
3.Tambah garam, sardin & bake beans.
4.Masak hingga nampak pekat dan naik minyak
5.Tabur saun sup cincang
**Hidang dengan telur mata dan roti
Nak pedas tambah cili padi.
Aslmkm sedapnye sardin cengitu. Boleh la try masak pelbagaikan menu sardin ni.sesekalibmasak me out tekak kita kalu ikut anak asik ayam manjang
ReplyDeleteوعليکم اسلام
DeleteSedap juga rasa dia... Anak-anak boleh makan dengan roti. Kalau dapat roti paun yanv tebal tu lagi feel makan...
Ada sekali dulu, masa balik rumah mak mertua, mak buat sarapan ala kacang foul ni la, guna kacang panggang tu jer, makan dengan roti, sedapnya tu sampai skrg masih teringat, tapi bila buat tak sesedap mak masak. Sekali tu jerlah dapat makan sebab tak lama lepas tu mak stroke sebelah badan sampai la...
ReplyDeleteAir tangan orang tua lain sedapnya kan SK...
DeleteTapi seriusnya saya belum pernah makan the ori kacang foul tu... Pernah nak makan kat MAHA tapi tetiba teroder T-bone steak kuah merah tu.. Kat KL tak tahu ada ke tidak..
Syafikillah... Semoga الله beri kesembuhan untuk emak mertua SK...