Cekodok bilis cicah sos cili vs teh 0 panas.
Makan panas-panas
Sedap jer...
Hihihihi
Saya tak suka letak soda @ yis kalau buat cekodok bilis @ cucur udang.Tapi saya akan bancuh awal beberapa jam supaya biji-biji tepung jadi mengembang & ada la berongga walaupun tak la la semeriah rongga yang menggunakan yis.Kalau nak goreng petang,tengahari dah bancuh sesiap.Tutup diam-dia.Bila petang,goreng.
Bancuh tepung gandum + garam sikit & sejemput gula.Guna air suam bancuh cair sikit dari cekodok pisang.Pastu tambah bawang besar hiris,bilia bersih,kucai & kalau nak pedas boh cili hiris skit.
Bila petang goreng la buat isi perut yang sentiasa menanti diwaktu-,waktu PKP ni..hihihi
Teh 0 bersulam.Masuk perut bercampur cekodok memang kembang penuh perut la...hihihi
Sedap sangat ni Mama Cella.
ReplyDeleteLagilah dengan teh o panasnya tu.
Hehehe...taste mak-mak kan
Delete