Thursday, 31 May 2018

KARI KEPALA IKAN.

Head Fish Curry...
Kari Kepala Ikan la....
Lauk iftar hari apa ntah...
Yang aku ingat bulan ouasa ni dah wx mak aku masak kari..
Isnin tu kari Ikan Tuna..
Yang ni minggu lepas nyer nj..
Kari Kepala Ikan..


 Kalau masak Kari Kepala Ikan biasanya mak aku jer akan makan kepala ikan tu..
Aku x suka kepala ikan..
Kakak pun x suka
Abang lagi la x suka ikan..
Tapi walaupun x suka kepala ikan...
Ada 1 part pada kepala ikan tu yang aku suka..
Pipi ikan...
Haaa....pipi ikan memang la x tembam..
Xde la lesung pipit bagai
Tapi dia nyer isi ikan yang kat pipi tu memang sedao...
Texture dia macam isi ayam bahagian drumstik
Memang sedap..
Tapi biasa la ...mende sedap ni selalunya sikit jer...
Atau pun mende sikit tu yang selalunya sedap??
Haaa....both of them...!


 Kari Kepala Ikan mak aku cakap lebih ngan dicampur bendi atau terung..
Yang ni mak aku campur terung dan tomato...
Kata mak aku kalau nak kasi terung kari rasa sedap...better digoreng dahulu terung tersebut sebelum masukkan dalam kuab kari..
Mmm...tapi kalau terung aku hanya suka
TERUNG GORENG macam kat sini....
Sebab rangup dan sedap..
Kalau terung yanv masak sampai lembik tu..
Mmmm...that not my taste la...


 Lagi satu pesan mak aku
Kalau masak Kaei Kepala Ikan better masak dalam kuali
Sebab senang nak masak kepala ikan yang besar..
Kalau masak dalam periuk kecik nanti bila dialih2kan kepala ikan akan hancur dan tak cantik...



KARI KEPALA IKAN
1 kepala ikan -apa-apa ikan
10 cili padi
1 biji tomato masak
2 biji terung panjang (terung ungu)
2 asam keping
4 cawan santan cair
1/2 cawan santan pekat
3 sudu serbuk kari ikan
1/4 cawan minyak
garam secukup rasa

bahan tumis:
3 bawang merah hiris
3 bawang putih hiris
1 sudu teh halba campur
1 tangkai daun kari

1. Terung dibasuh dan potong agak tebal
dan goreng hingga separuh garing
2. Panaskan minyak dan tumis bahan tumis
3. Masukkan remoah kari yang dibancuh dengan 1 cawan air dan masak hingga naik minyak
4. Masukka  kepala ikan,asam keping dan garam.
5.Masukkan santan cair dan biar mendidih
6. Tambah santan pekat dan terung goreng,tomato potong dan cili dipatah2kan.
7. Perlahan api dan biat kuah mendidih perlahan dan naik minyak
8. Sesuaikan rasa


Step by step  boleh tengok KAT SINI.....




Kalau ada kari...
Mak aku cakap kalau masak kari..
Wajib ada ikan goreng atau ikan masin dan sambal belacan bersama ulam....


Masa ikut mak aku gi kedai mamak tu nak beli rempah kari...
Ada gerai jual kuaih tepi kedai mamak tu
Aku nampak Kek Batik ni
Teringin...
Beli 4 keping


Tapi masa iftar aku cuma makan sekeping jer...
Sebab.....
Mmmmm.....aku rasa kureng la..
Mungkin kek batik ni sedap sebenarnya..
Tapi cuma x kena ngan selera aku jer..
Sebab rasa kering dan x moist macam kakak buat..
Kakak buat lagi sedap...
Dulu kakak rajin gak masak dessert...
Termasuklah  PUDING KEK BATIK kebanggaan kakak kat sini...

Puasa kali ni...
Mak aku banyak minum minuman panas
Aku pun masa awal2 puasa jer banyak minum ais
Dah lepas seminggu puasa banyak minum hot drink..
Kalau minuman sejuk pun...hanya yang disejukkan...
xde ais...sebab...mmmmmm..
Tapi minggu depan rasanya aku nak minum ais plak la...sebab nak.minum banyak2..
Kenapa minggu depan..?
Sebab sekarang tengah pantang ais..
Hehehehe...s*ngg****

Wednesday, 30 May 2018

KUIH GERODOK TELUR VERSI SIKIT

 Kuih Gerodok Telur Versi Sikit..
Mak aki cakap kuih ni namanya Kuih Gerodok Telur jer..
Tambahan Versi Sikit dibelakangnya tu mak aku cakap sebab buat sikit la..
Kata mak aku kuih ni kuih Kelantan..
Mmm....kalau x tahu nama pun ..
Bila rasa jer kuih ni dah boleh agak ni Kuih dari Kelantan...
Sebab mak aku cakap guna telur santan dan nissey..a.k.a gula kelantan..
Rasa dia lemak dan manis....
Like Kelantanese la...so cute..sweet & glowing..
Hahaha...tapi kuih ni x la glowing...


Mak aku kata Kuih Gerodok Telur ni biasanya oranh x buat dalam acuan comel- comel ni...
Tapi tradisinya kuih ni dibuat dalam loyang besar dengan menggunakan banyak telur.
So..kuihnya akan jadi tebal dan bila dipotong nampak cantik
Tapi mak aku lak cakap buat dalam bekas kecik2 ni sebab nak makan berdua je..
Actually mak aku buat kuih ni hari Isnin masa aku iftar kat luar ngan classmate tu..
Tapi masa malam dah balik tu..
Mak aku cakap ada buat kuih ni...suruh aku makan...
Mak aku dah simpan dalam peti ais  .sebab kata mak aku kuih ni makan yang disejukkan lebih sedap...
Aku amik 1....makan...
Mmmm....sedap la....
Lemak...manis....ada sikit macam Puding Caremel..
Tapi bila makan lagi...
Mmm....lain la....x samalah ngan Puding Caremel
Sebab kuih ni ada rasa santan yang kuat.
Bila makan lagi...mmm..betulnla sedap...
Bila nak makan lagi...
Eh, dah habis.....????
Ok...now aku sebabnya kenapa orang Kelantan buat  kuih ni  dalam loyang besar..!
Sebab kuih ni memang SEDAPPPP..
Sebab tu kena buat banyak..



Ni pic dari mak aku...
Kuih tengah dikukus...
Mak aku kata masa kukus kuih ni akan naik tinggi macam Puding Yorkshire..
Haaa....PUDING YORKSHIRE kat sini...
Ada persamaan dua mender ni iaitu masa tengah masak naik tinggi..
Bila dah kuarkan memang akan kemek..
Tapi dua2nya jauh beza la rasa dia...
Kata mak aku nak buat gerodok telur ni x susah pun..
Tapi kena ada bahan dan kena R.A.J.I.N
Hahahaha....

GERODOK TELUR VERSI SIKIT
2 biji telur
2 sudu gula nissey( boleh ganti gula melaka)
1/4 santan kotak kecik

1. Ramas telur dan gula nissey dengan tangan
2. Tambah santan dan tapis adunan
3. Panaskan kukus dan masukkan adunan dalam cawan2 kecil dan kukus 5-7 minit
4. Untuk resipi ni boleh dapat 7 cawan- cawan kecil..


ANGLE HAIR PASTA SOUP

Angle Hair Pasta Soup
Semalam nyer iftar...
Iftar sempoi jerk...
Sorang semangkuk pasta soup ni...
Minum pun air apple Tropicana Twister jer..



Walapun sempoi tapi penuh ngan sayur & chickenball..
Sedap sangat chickenball hari ni
Sebab kenyal...
Iftar sempoi sebab mak aku masak lambat..
Dah dekat pukul 7 makam baru mak aku masak...
Sib baik sebelum azan mak aku dah siap masak,..


Semuanya sebab semalam kan cuti Hari Wesak...
Mak aku bz buat Cookies tempahan raya...
Mak aku tanya aku nak makan apa..
Mmm...apa- apapun ok jer...!

ANGLE HAIR PASTA SOUP
1/4 paket angle hair @ apa- apa pasta
30 biji bebola ayam( boelh je fishball)
1 batang carrot
1 pokok leek
1/4 broccoli
1 kiub bilis
1 tomato
1 bawang besar
2 bawang puti
2 sudu minyak

1. Panaskan minyak dan tumis bawang besar cincang
2.Tambah 3 cawan air dan masak hingga mendidih.Masukkan kiub bilis
3. Tambah bebola ayam..carrot..leek..tomato dan sesuakkan rasanya..
4. Masak hingga bebola timbul
5. Rebus pasta ikut arahan pada pack
6. Hidangkan pasta bersama sup




Homemade Chickenball...
Untuk bahan dan cara buat...boleh baca dan rujuk CARA BUAT BEBOLA AYAM kat sini

Sayur - sayuran...


Potong sayur- sayuran


Masak Sup



Seperiuk sup
Pasta Angle Hair


Celur @ rebus ikit arahan pada pack
Kalau angle hair ni sebab kecik
Hanya rebus 2 minit..
Tambah sikit garam dan minyak supaya x melekat



Siap iftar semalam

Tuesday, 29 May 2018

KERABU SEBIJI TELUR MASIN

Kerabu Sebiji Telur Masin...
Hahahaha...bapak jujur nama menu ni
Selalu orang cakap Kerabu Telur Masin jer...
Xde la nak mantion Kerabu Lima Biji Telur Masin ke..
Kerabu Dua Setengah Biji Telur Masin..sebab 1/2 biji dah ratah...
Tapi ...ni versi jujur....
Mak aku cakap memang sebiji jer telur masin..
Hahahahaha....

Tapi mak aku cakap ni memang  Kerabu Sebiji Telur Masin..
Sebabnya menu untuk seorang makan...
Macam ko gi Gerai Tomyam nak makan sorang2..
Order Telur Dadar...memang dia buat sebiji telur jer la kan...
So...sama la kes Kerabu Sebiji Telur Masin ni sebab hanya mak aku yang makan..
Bukan sebab aku x makan..
Tapi sebab memang mak aku iftar sengsorang je
Ni citer semalam la...
Kan aku beriftar dengan clasamate kat D'Arab Station...
Abang iftar kat tempat kerja...
Kakak  tengah iftar ngan nenek ngan Achik semua kat Kedah...
Hari Jumaat amik kakak..
Hari Ahad kakak dah naik bas balik Kedah..
Kakak cakap sebab kakak dah lama x balik Kedah...
Haaa....tahun ni dah masuk bulan Mei....kakak belum pernah balik..
Last kakak balik tahun lepas masa Raya Haji..
Mmmm...tapi aku tahu..kakak tu nak balik sangat sebab kalau dia balik sorang...
Mmm...Achik Pakcik semua memang layan 1st class la kat kakak..
Boleh makan apa sahaja...mana achik pakcik pergi mesti bawa kakak...
Mak aku cakap sejak kakak umur 2 tahun...
Kakak memang selalu balik Kedah ngan Achik..
Sebab masa tu Achik kerja kat KL ni
Pastu lepas Achik kahwin ngan  Pakcik...
Mak aku cakap setiap kali Achik ngan Pakcik nak balik Kedah..
Kakak akan masuk dalam kereta senyap- senyap...
Mak aku cakap dolu2 kakak selalu cakap dia anak Achik ngan Pakcik...
Nenek pun pernah citer..masa kakak kanak- kanak....kalau balik time puasa...kakak selalu  ikut Pakcik gi bazar Ramadhan untuk beli Kuih Ijau fav kakak..
Hahahaha....x maluuu...!!
Sampai sekarang pun kalau kakak balik....pak cik akan belikan kuih ijau..Axtually Kuih Ijau tu Seri Muka ka...
Tapi nenek cakap sebab masa kecik kakak panggil Kuih Ijau...
Dah semua pun terikut Kuih Ijau
Nampak tak betapa kuatnya pengaruh kakak  !!

Achik post dlm Family Group..
Tengok lah Achik nyer masak
Ngalahkan Haikal balik


 Pak cik pun siap  beli kuih bagai


Haaaa....nampak..?
Nampak tak..?
Pakcik siap belikan Kuih Ijau untuk kakak


Ni pun pic mak aku post dlm Family  Group juga..
Mak aku cakap rebus telur masin 2 biji tapi buat kerabu ni sebiji jer..sebab sorang makan
Aku pun hanya tengok pic jer...
Sebab aku kan iftar ngan classmate

KERABU SEBIJI TELUR MASIN
1 biji telur masin rebus
1 biji tomato masak
1/2 bawang besar hiris
1 cili merah hiris
2 cili padi potong
1/2 limau nipis / 2 limau kasturi
1/4 sudu teh garam
1/2 sudu teh gula
sikit daun ketumbar/ daun sup

1. Hiris  telur masin
2. Gaul bawang,cili,tomato hiris ,garam dan gula.
3.Perah limau dan sesuaikan rasa.
4.Akhir sekali baru dimasukkan telur masin



IFTAR RAMAI- RAMAI NGAN CLASMATE

Nasi Arab....
Juadah iftar semalam....12 Ramadhan 1439
Isnin...28 Mei 2018
Kat D'Arab Station....
Bersama classmate aku...
Annual Iftaf...
Hahahaha...setiap tahun iftar bersama classmate memang wajib ada dalam takwim..
dah 2 tahun dalam classmate yang sama..
Tahun  lepas  iftar ngan classmate kat Mid Vally
Ingat lagi..masa gi..mak Mai yang hantar..
Balik ...mak Danish amik & hantar aku samp rumah
Tahun ni dah dapat classmate baru


Mula- mula 4 orang..
Tapi Izzati ngan Danial jer classmate aku..
 Faiz Sabri tu dka clas Sains...
Ada citernya..
Jap lagi citer..


Haa.....ni classmate aku...
5 meja kitorang punya..
Alhamdulillah semua 24 orang dapat datang kecuali sorang jer..ada hal
Aku dah book 5 meja sejak hari Sabtu
Cam biasa ar...aku akan jadi master plan..
Ingatkan tahun2  lepas jer aku kena pegang jawatan tu..
Tahun ni pun sama..semua serah kat aku..
Rapi aku ok jer..
Dengan syarat jangan banyak songeh..hahaha
Asalnya aku xnak gi dah pun sebab rumah aku kan jauh..
Mak aku plak dah bagitau awal2..nak gi PTPTN
Mak aku cakap lambat balik...
Kalau amik aku...nak hantar semula gi iftar memang x sempat..
Tapi kalau aku xdapat joint..dorang nak cancel..
Mm..ok..ok..aku joint..
Izzati offer tumpang rumah dia.
Balik sekolah mak Auni amik kat sekolah hantar umah Izzati..
Pukul 6 mak cik Auni lak hantar gi D 'Arab..
Aku jena gi awal skit sebab aku kan master plan..
Kena pastikan meja yang dah book tu memang ada .
Kena pastikan setiap dapat duduk dengan gang yang dah ditetapkan..
Kena pastikan menu betul seperti yang ditempah..
Hahahaha.....aku dah biasa dah kerja2 ni..
Aku suka jadi planer...
Tahun lepas pun sama..
Aku jadi master plan juga masa iftar kat sini..
Ada aku citer...KAT SINI...
So...pengalaman tahun lepas banyak membantu memudahkan urusan aku.


Ngan classmate Umi
Umi ni dak Sains..
Tapi naper ada sekali...
Haaaaa.....ni la yang classmate aku ingatkan aku ajak Umi sekali..
Ish...walaupun dia BFF aku..
xkan la....class event pun aku nak ajak juga...
Itu bukan cara aku..
Tapi sebenarnya...
Umi & classmate dia x tahu yang class aku nak iftar kat situ..
Aku pun x tahu class Umi pun buat iftar class kat situ juga..
Hahahaha.....
Tapi masa iftar Umi ngan class dia..
Aku ngan class aku la..


Antara classmate aku...
Dah lepas iftar...
Pakat nak gerak ke Masjid...
Malas nak tepek pic banyak2 sebab dalam group class dah banyak.
Lagipun masing2 snap pic ngan masing2 nyer meja...


Snap.pic dulu
Sebelum semua menuju destinasi masing2..
Aku denfan penuh semangat nak gi twrawikh kat masjid..
Tapi apakan daya...x tercapai...
Ter..... la plak...
xde rezeki nak terawikh bersama kawan2..
Tapi xkan nak cakap ngam dak2 lelaki..
Aku cakap jer lah aku kena balik cepat..
Aku dah call abang suruh datang amik aku
Abang cakap dah otw..

Umi nak terus gerak gi Math Clinic...tusyen...
Aku lak tengah tunggu abang aku datang amik...
Asalnya aku tunggu abang depan D'Arab tu..
Danial nak temankan aku sebab aku sorang..
Tapi aku xnak..
Aku tahu Danial jujur nak temankan aku..
Tapi memang tak ar...!
Kalau abang sampai nampak aku berdua jer ngan Danial..
Haaa.....siap lah...
Abang dah pesan dah kat aku...
Pesan apa..?
Adda aaaaaa....heee..
So...aku cakap elok2 kat Danial
Aku nak ikut Umi gi Math Clinic..
Tunggu abang aku kat sana...
Itupun abang aku dah macam x percaya dah..
Sebab cakap iftar kat D' Arab..
Tapi tetiba tunggu abang kat MC..





Monday, 28 May 2018

GRILL CHICKEN & BLACK PEPPER SAUCE

Grill Chicken With Black Pepper Sauce
Iftar hari Sabtu...
Kira Western la cara we all kan....
Hari ni pic terang sebab kakak yang snap guna camera Fuji aku..
Kalau selalu pic kelabu asap tu mesti mak aku guna h/ phone jer
Kalau aku yang cantik akit tu aku yg snap..heee
Kakak la senyum panjang bila mak aku cakap nak buat grill chicken...
Masa suruh kakak gi beli ayam....
Mak aku ngah bz buat biskut raya
Dah bertahun...kalau  bulan puasa jer...weekend adalah hari untuk mak aku buat biskut raya..
Mak aku cakap itulah side income untuk belanja raya...tol...petrol bagai...
Kadang ada juga mak aku amik tempahan anyam sarung ketupat...
Kalau anyam sarung ketupat...selalunya sambil masak sambil mak aku anyam ..
Mmm...yang tu aku x boleh nak tolong sebab aku memang x reti nak menganyam sarung ketupat.



 Selalunya kalau buat biskut raya   .makbaku cakap x boleh nak masak lauk bagai...kecuali biskut tu siap cepat..
Kalau belum siap mak aku cakap kena masak yang simple2 sebab tangan yang tengah buat biskut x boleh la sambil buat biskut sambil potong bawang bagai sebab nanti biskut bau bawang kang...haaaaa
Ayam pun mak aku grill dalam pan vantage jer
Tahun lepas pun kalau mak aku bz baking biskut raya banyak la makan ayam..lamb bagai sebab mak aku cakao kalau makan grill x banyak songeh & x bnyak kerja....marinate & masuk jer dalam oven...biar oven yang menyelesaikan tugas
Oven yang besar skit tu buat baking...
Oven hitam kecik buat grill ayam bagai..
Ni dah oven hitam mak aku dah bawa balik untuk nenek...
Mak aku cakap untuk nenek nak buat bengkang ubi ker...nak bakar ayam ker..
Sebab tu sekarang kat umah ni nak grill ayam..kambibg bagai hanya guna pan vantage jer..
Oven biskut tu mak aku x kasi aku grill ayam bagai..
Mak aku cakap yang tu khas untuk baking jer

Ayam tengah grill dalam pan vantage
Seekor ayam....potong 4..
Tapi mak aku cakap pilih ayam yang sedang2 jer..supaya isinya juicy

CHICKEN GRILL
1 ekor ayam - potong 4
1 sudu butter
1 sudu teh garam
1 sudu besar oregano
1 biji lemon- hiris nipis
1 sudu teh lada hitam tumbuk

Bahan Blend:
1/2 bawang besar
1 ketul halia
5 bawang putih

1. Perap ayam bersama bahan blend,garam,lada hitam dan oregano.Selalunya guna rosemary..
Tapi hari ni tukar guna oregano..
2. Perapkan beberapa jam @ sekurang2nya 1 jam
3. Susun ayam dan lemon hiris  dalam pan dan sapu butter
4. Grill hingga setiap belah nampak berkerak dan masak
5. Hidangkan bersama wedgaes...broccoli & black pepper sauce



 Walaupun panggang dalam pan jer
Tapi garing & juicy sebab pan tu bertutup dan boleh pusingkan terbalikkan tanpa buka penutup untuk bakar lagi sebelah


 Mak aku cakap semua dah macam musang..
Makan ayam sorang 1/4 ekor..
Hahaha...
Ala...bukan besar sangat pun..
Ayam kecik jer...

POTATO WEDGES
4 biji kentang
4 sudu tepung goreng ayam pedas
minyak

1. Basuh kentang dan potong wedges.
2. Kukus @ masukkan dalam air mendidih selama 2 minit supaya kanji kentang keluar dan kentang jadi sedikit melekit
3. Gaul dengan tepung pedas..
4. Goreng hingga kekuningan dan angkat serta sejukkan..
5. Goreng sekali lagi hingga garing dan rangup

*** Sebaiknya popato wedges disediakan lebih awal...digoreng 1/2 masak dan frozenkan..
Bila nak makan barulah digoreng sekali lagi hingga garing dan rangup diluarnya..



Kentang yang sudah dikukus/ celur sekejap dan digaul dengan tepung pedas


Goreng 1/2 masak dan sejukkan


Goreng sekali lafi gingga rangup



 Broccoli diceraikan kelopaknya dan basuh
Masak 1/2 periuk air hingga mendidih dan masukkan 1 sudu teh garam.
Bila air bergaram mendidih...masukkan broccoli dan celur lebih kurang 2 minit
Angkat dan masukkan dalam air berais supaya broccoli kekal rangup dan hijau..Gaul dengan sedikit minyak dan serbuk lada hitam


Hidangkan bersama black pepper sauce..

BLACK PEPPER SAUCE

1 biji bawang besar
2 bawang putih
1/2  cawan lada hitam biji- tumbuk halus
2 sudu sos tiram
1 sudu besar tepung gandum
1/4 cawan kicap manis
1 sudu teh garam
1 kiub bilis
1 sudu teh gula
2 sudu butter/ minyak

1. Bawang besar dan bawang putih diblend halus
2. Lada hitam dibasuh dan keringkan dalam tuala dapur..Tumbuk hingga halus
3.Panaskan minyak/ caikan butter dan tumis bahan blend hingga warna bertukar lut sinar
4. Masukkan lada hitam tumbuk,sos tiram,garam,kiub bilis,gula dan 3 cawan air.
5. Masak hingga mendidih.
6.asukkan kicap manis
7. Bancuh tepungvgandum bersama 1/2 cawan air
8. Tuangkan bancuhan tepung gandul kedalam sos sambil dikacau hingga pekat

Whole Black Pepper...
Lada hitam biji...
Tip dari my mom....
Untuk hasil yang lebih baik...gnakan lada hitam berkualiti yang nampak bernas dan berisi biji lada..
Ada sesetengah lada hitam yang dijual banyak mengamdungi lada yang kemek...ringan dan  tidak berbiji..hanya kulitnya sahaja.
Begitu juga jika membeli lada hitam serbuk..
Pilih yang banyak mengandungi warna putih..kerana yang putih itu bijinya dan yang banyak bewarna hitam...menandakan banyak kulitnya..
*** lada hitam yang ini dibeli di Speedmart...
       dalam pack hijau tempat rempah ratus..
Kena tulis supaya aku ingat...sebabdalam bulan ramadhan ni dah 3x aku kena tjrun kat Speedmart beli 3 pack lada hitam ni..
Sebab pack dia ada sikit jer lada hitam lebih kurang 1/4 cawan sahaja..tetapi mak aku cakap walaupun sikit tapi berkualiti...nak bandingkan yang selalu beli kat H***


 Basuh dan keringkan lada hitam sebelum ditumbuk..
Kenapa perlu basuh dulu..?
Mak aku cakap sebab pekerja akan pijak dan berjalan2 atas lada hitam ni semasa buah lada hitam fresh  dijemur untuk proses pengeringan...
Eee...naper pijak..?
Ala...mak aku cakap memang la akan dipijak sebab temoat lada tu dijemur memang luas..
Cili kering...bagai pun memang mcm tu..
So...basuh jer lah....xyah nak salahkan pekerja tu


 Tumis bahan blend


 Sos Lada Hitam sedang dimasak


Homemade Black Pepper Sauce ...
Fresh....setengah periuk..
Memang x habis nak makan dengan seekor ayam..
Tapi mak aku cakap memang sengaja buat lebih untuk simpan dalam peti ais..
Pasni kalau nak guna makan ngan ayam ke...kambing ke....fries ke...mmmmm


Sorang 1 set ..
Aku...
Mak aku....
Kakak....
Abangnya mak aku simpan supaya nanti abang balik @ boleh makan waktu sahur...
Tapi abang balik dah pukul 5 pagi sebab tengok bola kat mamak..
Abang cakap dah sahur tosei kat mamak..
So...abang x makan pun..
Sahur aku bangun jus habiskan wedges ..
Makan roti sekeping & minum segelas susu..