Sambal Terung Dengan Sardin
Lauk iftar hari Selasa
Hari Sabtu..Ahad & Isnin cuti sebab Ahad tu Wesak
Ni Selasa semua dah sekolah & kerja
Abang jer cuti
Mak aku masak Sambal Terung & Sardin
Selain Sambal Terung ni...mak aku masak ikan & SUP CENDAWAN SHIMEJI HITAM ...kat sini
Mak aku cakap kena ada satu lauk pedas baru sedap nak makan nasi
Sebab tu agaknya mak aku masak Sambal ni
SAMBAL TERUNG & SARDIN
1 biji terung panjang yang besar
1 tin kecil sardin mackerel
Minyak,garam & sikit gula
1 asam keping
Bahan Blend:
10 cili meting
1/2 bawang besar
3 bawang putih
1. Panasakna minyam dan goreng terung yang sudah dikerat dan dipotong.
2. Bila terung garkng...angkat
3. Dalam minyam yang sama,tumis bahan blend hingga naik minyak
4. Masukka asam,garam dan sedikit gula
5. Tambah serdin dan terung
6. Sesuaikan rasa dan tabur daun sup
Twrung kena goreng dulu baru sedap
Mak aku jer suka terung
Siap Sambal Terung + Sardi s
No comments:
Post a Comment