Lauk iftar hari Rabu...
Still iftar berdua ngan mak aku
Abang iftar tempat kerja
Kakak iftar ada iftar ngan group reunion
Mak aku masak Kari Kepala Ikan Salmon
Haaa....dah lama mak aku x masak salmon
Tapi hanya mak aku makan kari kepala ikan ni...
Hari Rabu gi Subang Jaya
Cari baju melayu abang...
Iftar mak aku masak lauk Kari Kepala Salmon
Aku makan Salmon Goreng...
Salmon Goreng lagi sedap
KARI KEPALAA IKAN SALMON
1/2 kepala salmon + isi -potong
1 pkt kecil(2sudu) rempah kari ikan
2 cawan santan cair
1sudu pes asam jawa
garam
4 sudu minyak
bahan tumis:
2 bawang putih diracik
2 bawang merah dihiris
1 sudu teh halba campur
1 pelepah daun kari
1. Panas minyak n tumis bahan tumis
2. Masukkan rempah kari yang dibancuh dengan 1/2 cawan air.
3. Biar naik minyak baru masukkan ikan
3. Masukkan santan biar mendidih dan ikan masak.
4. Masuk asam jawa dan garam serta sesuaikan rasanya..
Minum pun minuman readymade jer
Dah lama tak masak Kari.. Kari ikan ..letak Sayur..
ReplyDeleteDah lama tak masak letak santan. Selalu Adam jawa Dan tomato je..
Tak pun pakai yoghurt...je..
Kari ikan merah..ikan bawal..sedap..
Heee...kalau nak makan Kari mai Kedah
DeleteEvetyday nenek masak kari
Kari Kepala Ikan
Asam Pedas Kepala Ikan
Sup Kepala ikan
Aummm
Tunggu ..nanti cheq mai
ReplyDeleteMai...mai...mai
Delete