Nasi Goreng Sardin
Juadah sahur pagi Jumaat
Puasa hari ke 5
Tapi sahur hari ke-6
Mmmm..yer ker macam tu...
Haaa...Nasi Goreng Sardin ni untuk sagur abang
Sardin yang mak aku masak Asam Pedas Sardin tu
Ikannnya xdd sapa makan
So....kuahnya habis
Ikannya jadi Nasi Goreng Sardin
Dah memang selalu macam tu pun...
Serdin alan mak aku recycle kan untuk jadi nasi goreng
NASI GORENG SARDIN RECYLE
2 cawan nasi
2 ketul sardin
1bawang putih
1/2 bawang besar
1 sudu cili kisar
2 sudu minyak
1/2 sudu teh garam
2 cili padi
1. Panas minyak dan tumis bawang besar serta bawang putih
2. Masukkan cili kisar dan biar naik minyak
3. Masukkan sardin dan lenyekkan kasar- kasar
4. Tambah garam dan cili padi
5. Masukkan nasi dan gaul rata.
6.Masak hingga naik wap dan sesuaikan rasa
7. Tabur daun sup dan jika suka tambah telur mata
Mak aku ngan kakak makan Bihun Goreng vs Teh O Panas
Mak akunngan kakak makan BIHUN GORENG IFTAR HARI - 4 ..kat sini
Aku...?
Aku minum susu jew...
Buka minum Susu... Bagus.. jimat belanja...heheheh
ReplyDeleteBuka kiter makan macam2..
DeleteSahur jew minum susu
Coz pagi x selera bk.mkn nasi...huhubu
Hehe...
DeletePerut tidur lagi. Hahaha