Saturday, 25 April 2020

ABANG BELANJER KEK - PERINTAH KAWALAN PERGERAKAN-COVID 19 (DAYY 39}RAMADHAN 2020


Actually ni cerita iftar hari pertama puasa semalam.
Tapi permulaan cerita bermula hari Selasa sebelum puasa
Kita start puasa  hari Jumaat kan
Hari Selasa sebelum tu kakak puasa
Kakak ada order kek pandan leleh & kek coklat.
Kan sebab x puas makan kek yang  KAKAK BELANJER KEK... kat sini
Abang kan dah janji belanjer kek pandan leleh tu
Kakak dah order kan pun hari Rabu tu..
Kakak kata hari Khamis dapat..
Nak makan kek la sebelum puasa hari Jumaat..
Tapi kuciwaaaaa.....


Tapi dapatnya hari Jumaat
1st day puasa..
Abang kata runner call petang hari Khamis x dapat hantar sebab hujan lebat..
Dia kafa banjir...
Mmmm... Sabar jer lah kena tunggu hari Jumaat 1st day puasa
Dah la kek tu sampai awal..
Bukan boleh makan sebab puasa
Kena tunggu iftar la


Order kek pandan & oreo

Dapatnya red velvet
Mmm... xpe lah
Terima jer lah

Kek pandan tu sib baik dapat juga..
Aku memang nak sangat kek pandan tu..
Dapat dah senget sebelah pun ok jerlah
Maybe dah memang kek tu macam tu..
LoL.. 😛

Masa iftar...
Makan la kek ni
Mmmmm....
x habis pun
Rasa x sama macam yang kakak beli hari Selasa ru walaupun baker yang sama

Tak sama sebab cream dia dah masam
Mmmm.... Agaknya sebab kek tu  sepatutnya dapat hari khamis
Tapi sebab kata hujan & banjir dapatnya hari Jumaat
Order Oreo dapatnya red velvet
Katanya sebab apa ntah...
Ok.. Ok.. Baik sangka.
Aku cuba berbaik sangka...

Mmmmmmm...sebelum ni jarang giler pun order makanan online kecuali pizza



2 comments:

  1. X sakit perut ke.? Aduhai.. atleast dik cella kena bgtau baker tu.. supaya perkara sama x jadi kpd org lain. Bukan kita nak jatuhkan bisnes org. Kita bgtau supaya dia boleh tambah baik perkhidmatan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setakat ni x sakit perut.. Swmbelit ada la🤭🤭🤭
      Takpelah, maybe sebab hujan tu kot...hari tu kakak beli mmemang sedap pun..
      Nak bgtau baker tu kang panjang lak citer.. Kalau dia pulangkan duit lg la rasa bersalah..
      Kiter ni hati tissu😁😁

      Delete