Saturday, 16 January 2021

LEMPENG KELAPA CICAH KARI AYAM HUTAN

 Kesibokan benar hari ini. Baru berkesempatan  sekejap ni. Itupun sementara menantikan kursus online kejap lagi. Semalam kursus siri 2.hari ni siri 3.Berpeluh dah ni tapi sempat upadate sekejap hihihi


Semalam  ni. Ingat malam tadi nak tulis. Tapi malam tadi sampai pukul 2 pagi baru tidur. Pagi tadi pukul 3.45 dah bangun. Kejutkan anak bujang. Dia cakap kerja 5.30 pagi. Tapi pukul 3.45 dah kena kejut dia sebab dia jenis bertapa dalam bilik termenung 1/2 jam. Mandi ngalahkan anak dara.Sampai terlelap  kat merusi tunggu dia siap. Pukul 5.15  dia kejutkan nak salam. Kesian dia saya tak siapkan sarapan bekal bagai. Mengantuk sangat.. 


Semalam buat lempeng kelapa 


Nak cicah dengan  kari ayam hutan tu


Pekat berminyak kari ayam hutan tu. Mana tak berminyak, dah santan.. Campur lagi kerisik. Memang naik minyak la


Kari pekat zaman dulu-dulu
Cicah lempeng kelapa
Minum kopi O seteguk dua.. 
Ok. Dah dekat pukul 3..
Nak berkursus online jap sampai pukul 5..
Update paling cepat ni. Tak sampai 10 minit... Hihihi


12 comments:

  1. Aduhai... saya pulak yang telan liur tengok lempeng dengan kariayam hutan ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi... Nampak kat blog cikgu la hari tu kan masak lempeng dengan kuah kari ayam juga

      Delete
  2. Kari ayam ni naik minyk elok..org kta makan minyak saja pun sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betoi Naz.. Dapat gaul minyak tu dengam nasi panas pun sedap rasa. Hihihi

      Delete
  3. Replies
    1. Jala pun sedap juga SK. Dapat roti benggali pun jadi kalau gulai likat lagu ni.. Hihihi

      Delete
  4. Elok sgt kejadian kari akak.. suka tgk kari macam ni.. tgk kaler je pn dh x sabar nk merasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kari cara orang dulu Mim.. Leceh sikit la tapi berbaloi. Cuma kerajinan tu tidak selalu datang.. Hihihi

      Delete
  5. lempeng kelapa ni makanan asasi wak waktu kecik2 dulu.

    ReplyDelete
  6. kari pekat mcm ni lah yg arwah mak selalu masak itik waktu raya di makan dgn ketupat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan... Kena pekat baruk lekat bila cicah... Kalau cayaq ceroi cicah ketuoat dia jadi kembang ka.. Hihihi

      (sorry baru baca)

      Delete