Kesibokan benar hari ini. Baru berkesempatan sekejap ni. Itupun sementara menantikan kursus online kejap lagi. Semalam kursus siri 2.hari ni siri 3.Berpeluh dah ni tapi sempat upadate sekejap hihihi
Semalam ni. Ingat malam tadi nak tulis. Tapi malam tadi sampai pukul 2 pagi baru tidur. Pagi tadi pukul 3.45 dah bangun. Kejutkan anak bujang. Dia cakap kerja 5.30 pagi. Tapi pukul 3.45 dah kena kejut dia sebab dia jenis bertapa dalam bilik termenung 1/2 jam. Mandi ngalahkan anak dara.Sampai terlelap kat merusi tunggu dia siap. Pukul 5.15 dia kejutkan nak salam. Kesian dia saya tak siapkan sarapan bekal bagai. Mengantuk sangat..
Semalam buat lempeng kelapa
Nak cicah dengan kari ayam hutan tu
Pekat berminyak kari ayam hutan tu. Mana tak berminyak, dah santan.. Campur lagi kerisik. Memang naik minyak la
Kari pekat zaman dulu-dulu
Cicah lempeng kelapa
Minum kopi O seteguk dua..
Ok. Dah dekat pukul 3..
Nak berkursus online jap sampai pukul 5..
Update paling cepat ni. Tak sampai 10 minit... Hihihi
Aduhai... saya pulak yang telan liur tengok lempeng dengan kariayam hutan ni.
ReplyDeleteHihihi... Nampak kat blog cikgu la hari tu kan masak lempeng dengan kuah kari ayam juga
DeleteKari ayam ni naik minyk elok..org kta makan minyak saja pun sedap
ReplyDeleteBetoi Naz.. Dapat gaul minyak tu dengam nasi panas pun sedap rasa. Hihihi
DeleteIni lagi gdebance dari menjala
ReplyDeleteJala pun sedap juga SK. Dapat roti benggali pun jadi kalau gulai likat lagu ni.. Hihihi
DeleteElok sgt kejadian kari akak.. suka tgk kari macam ni.. tgk kaler je pn dh x sabar nk merasa
ReplyDeleteKari cara orang dulu Mim.. Leceh sikit la tapi berbaloi. Cuma kerajinan tu tidak selalu datang.. Hihihi
Deletelempeng kelapa ni makanan asasi wak waktu kecik2 dulu.
ReplyDeleteSesekali mengimbau kebelakang kan wak...
Deletekari pekat mcm ni lah yg arwah mak selalu masak itik waktu raya di makan dgn ketupat.
ReplyDeleteKan... Kena pekat baruk lekat bila cicah... Kalau cayaq ceroi cicah ketuoat dia jadi kembang ka.. Hihihi
Delete(sorry baru baca)