Saya hanya goreng 2 paket big maggi untuk 2 bekal ni. Big maggi banyak la porsion untuk bekal. Saya guna perisa kari. Hanya tumis bawang putih. Celur maggi sekwjao sekadar lerai. Masukkan dalam tumisan. Tambah perencah kari, kicap manis & sayur. Kacau-kacau... Dag siap.. Pastu tambah telur sebab dalam mee tak ada ayam, udang bagai. Hanya sayur. So, tambah la telur untuk protien.. Hihihi
Saya guna kotak burger sahaja untuk bungkus. Dulu guna tuuperware. Pastu gantikan tippuware. Pastu guna lunchbox plastic tu. Kadang guna kertas untuk nasi lemak tu. Ni,sehari dua ni guna pula buger box ni.. Sebab kotak plastik dah habis stock.. Hihihi
Kalau makanan berminyak kena la bekalkan sehelai tisu dapur dalam setiap box.. Untuk kegunaan masa makan nak lap mulut. Dulu kalau bawa bekal sekolah saya akan bekalkan juga tisu dapur. Saya pesan suruh depa lepas makan sila lap bekas bekal sampai nampak bersih supaya tiada lagi kesan minyak baru masuk beg..
Kalau sy kak.. itu bekal anak itu jugaklah bekal ibunya.. hahaha
ReplyDeleteHihihi... Selalunya memang gitulah Mim.. Tapi ni dah masak nasi lauk tomyam & telur dadar depa takmau bawa payah nak makan. Pakat nak megi goreng... Sib baik megi.. Boleh lagi express.. Hihihi
DeleteMaggi goreng kalau ada telur saja pun dah cukup sedap tau
ReplyDeleteBetoi tu SK.. Kalau lama tak makan dia punya rindu macam cinta monyet.. Hihihihi
DeleteKalau dah lapar, buka bungkusan maggi tu memang tak sabar nak makan sebab aroma perencah kari tu pun dah cukup sedap!
ReplyDeleteBetul cikgu.. Saya kalau bau kari & tomyam saya suka. Kalau anak-anak buat megi pedas giler macam samyang Korea tu saya jafi sakit kepala bau dia.. Sebab tu agaknya tak dilahirkan di Korea
DeleteHihihi
Saya hari ni pun bawa bekal maggi kari dengan telur rebus dan setengah biji tomato yg dihiris.
ReplyDeleteSedapnya kan makan bersulam buah tomato.. Saya pub suka kalau mee @ megi ada buah tomato.. Rasa fresh & hilang muak kan...
Delete