Giliran draff yang ni plak untuk publish
Elok plak ikut urutan
Tadi pasal SARDIN TUMIS RASA TOM YAM..
Ni elok plak menu sarapan esok pagi tu plak
Mak aku masak Lempeng Pisang
Cicah ngan baki sardin yang buat lauk malam
Lempe g Pisang semua suka
Sebab sedap
Kalau Lempeng Kelapa aku kureng skit
Mak aku jer suka Lempeng Kelapa
Makan waktu panas-panas
Huh.. Layan baq hang
Cicah sardin baki semalam
Buat lak nescafe caremel latte
Uish...
LEMPENG PISANG KELAPA
3 biji pisang cavendish yang besar
(1 mangkuk pisang lenyek)
1 mangkuk tepung gandum
1 cawan kelapa putih
1 sudu teh garam
1/2 cawan gula
Minyak
3 biji pisang cavendish yang besar
(1 mangkuk pisang lenyek)
1 mangkuk tepung gandum
1 cawan kelapa putih
1 sudu teh garam
1/2 cawan gula
Minyak
1. Lenyek pisang & tambah kelapa, garam d gula
2.Masukkan tepung sikit demi sikithingga dapat adunan yang sangat pekat. Kena pekat kental supaya dapat lempeng yang garing & rangup
3. Panaskan 1 sudu minyak dalam kuali & masukkan 1 senduk adunan
4. Ratakan hingg nipis supaya rangup garing.
5. Bila bawahnya garing, tuang 1 sudu minyak atas permukaan lempeng & baru terbalikkan
6.Masak kedua2 belah hongga garing
7.Buat hingga selesai
2.Masukkan tepung sikit demi sikithingga dapat adunan yang sangat pekat. Kena pekat kental supaya dapat lempeng yang garing & rangup
3. Panaskan 1 sudu minyak dalam kuali & masukkan 1 senduk adunan
4. Ratakan hingg nipis supaya rangup garing.
5. Bila bawahnya garing, tuang 1 sudu minyak atas permukaan lempeng & baru terbalikkan
6.Masak kedua2 belah hongga garing
7.Buat hingga selesai
Terbayang lak Lempeng Pisang ni
Tapi dah seminggu xkuar rumah
#Stay at home#
No comments:
Post a Comment