Monday, 8 June 2020

PUDING DURIAN NONA MANIS(PKPB-COVID 19)

Sekarang musim durian sudah tiba
Aku memang durian's lover
Tapi harganya belum mampu milik
Hanya mampu tengok
Mak aku cakap maybe lepas ni akan murah skit kot
Coz semalam PM dah umumkan PKPB akan berakhir 9 Jun 2020 ni
Lepas ni bermula 10 Jun hanya akan djjalankan Perintah Kawalan Pergerakan pemulihan (PKPP)
Dalam PKPP semua aktiviti dah boleh tapi dengan syarayt semua kena ikut SOP..
Sebab rentas negeri pun dah boleh mulai 10 Jun, pasni maybe harga durian akan jadi mampu milik sebab buah durian akan datang sendiri ke KL 不不不不
Hahahaha jangan la pembaris sangat
Maksudnya dah senang la urusan penjual. Durian nak gi amik sto bawa balik KL
Nak gi negeri mana pun dah boleh
Tak macam masa PKP & PKPB nak ke negeri lain kena dapat kebenaran polia dulu
Haaa... Nenek aku pun semalam belum sempat PM habis berucap nenek dah call bagitau dah boleh renyas negeri, bila nak balik五五
Sabar la nek...
10 Jun PKPP dah boleh rentas negari
Tapi 11 Jun kena minor sugery mata ninkat HUKM
Mak aku plak cakap dah dapat arahan panggil balik stesen untuk bertugas..
Yang mana terkandas kat kampung dah dipanggil balik
Yang dah memang kat KL ni xkan nak balik kampung plak..
Tapi mak aku cakap tengok lah keadaan nanti camana..
Kalau nak balik juga, kita balik la Jumaat
Isnin awal-awal buta pukul 2 pagi ke kita balik la KL..
Pukul 7.30 @ 8.00 pagi dah boleh sampai KL
Apapun bergantung kepada keadaan mata aku nanti


Ok, nak citernya pasal Puding Durian ni
Nak beli durian belum mampu milik
Durian kampung pun mak aku cakap rm20/kg
Itu belum Musang King rm48/kg
Takkan nak beli sebiji
Semalam nampak mak aku sembang ngan Achik dalam family Group wahatsApp
Kat Kedah sebiji hanya rm5
Ishhh... nak balik Kedahhhhhh



Sebab nak sangat makan durian
Mak aku belikan Puding durian Nona ni


Mak aku yang masak

Simpan dalam peti ais kasi sejuk

Dah sejukkkk
Makannnn
Aummmm...


Jadi lahhh....
Tak dapat makan durian
Dapat makan Puding Durian pun
BOLEYYYY
Cium puding tu dalam-dalam
Pejam jer lah mata
Sambil makan bayang tengah makan durian
Nak bayangkan makan Musang King boleh, i0i pun boley.
Apa lagi nama durian?
Yang aku ingat tu jer..
Saper yang ingat banyak nama durian boleh la feel makan macam-macam durian
Aku cuma leh bayangkan makan 2 durian jer sebab ingat 2 nama tu je
不不不不


Warna & bau dia dah memang durian la..
Masa makan sebab tu kena pejam mata
Supaya x nampak kepudingan durian tu五五五

No comments:

Post a Comment