Tuesday, 2 June 2020

JUADAH IFTAR PUASA 6 RAYA AIDIL FITRI 2020 (PKPB COVID 19)

Hari Ahad  semalam puasa 6 hari ke 2
Aku ngan abang la baru masuk hari ke- 2
Mak aku dah masuk hari ke 3
Aku ngan abang ada baki 4 hari lagi nak habis
Mak aku baki 3 hari lagi nak cukupkan puasa 6
Kakak baki lagi 6 hari puasa 6🤣🤣🤣

Iftar Ayam Panggang
Ayam ni la yang aku nak sangat makan ni
Ada ceritanya....


Ada bakery cafe baru buka tengah buat opening promo sejak hari Jumaat kot
Rasanya 3 hari promo tu
Jumaat memang x tau pun,
Sabtu baru tahu
Hari Sabtu 1st day puasa 6
Aku minta abang belikan ayam panggang ni
Abang gi Balakong
Abang kata nanti balik dah dekat nak iftar abang gi beli
Balik pukul 6 abang kata dah gi
Tapi long que
Abang kata dah que panjang-panjang dah dekat nak sampai turn abang, ayam plak sold out..
Kuciwa patik x dapat makan ayam panggang ni..
Hari Ahad abang janji nak gi awal skit sebab selalu sold out
Walaupun nak makan waktu iftar, pukul 12 abang dah gi beli.🤭
Sib baik bulan syawal
Kalau bulan Ramadhan, mau orang kata x puasa🤣


Abang update tengah que
Huh.. Panjangnyaaaaaa.
Kalau aku, mmm x sanggup
Tapi kalau abang x sanggup, mau aku merajuk x dapat makan ayam panggang tu😁😁😁😁

Makanya dapat la makan ayam panggang ni
Hitam skit sebab maza nak iftar
Mak aku panaskan semula dalam oven
Abang beli black pepper chicken
Abang kata setiap customer boleh beli sekor jer..
Ok lah tu sekor belah 4 dapat sorang 1/4
Masa iftar kakak belum balik gi MyTOWN ngan kak Nurul
So, aku ngan abang amik bahagian dada
Mak aku amik bahagian peha
Simpan kat kakak jhga bahagian peha
Sampai pagi tadi ayam tu masih ada sebab kakak x makan
Kakak x makan sebab xnak bahgian peha
Kakak hanya makan bahgian dada
Hadoiiii.... bau dia mengganggu  puasa aku la
Rasa macam rugi jer takut ayam tu rosak.
Mak aku cakap xpe simpan kat peti ais..
Nanti panaskan semula

Mak aku juga masak Sayur
Sayur Bendi Tumis Telur
Maknaku ngan kakak jer makan sayur ni
Aku ngan abang x suka

Sambal tempoyak lagiiii

Telur Dadar


Mangga...
Lately ni sejak bulan puasa lagi harighari makan mangga waktu iftar

Kakak balik dari  MyTOWN
Bawa balik ni


Asal gi MyTOWN, kakak mesti beli Karipap Ikea ni

Banyak lak tu
Sampai 2 pack
1 pack tu dah la 6pcs
Sapa nak makan banyak-banyak ni
Mak aku makan ½ jer
Aku makan 2
Selebihnya memang  kakak & abang la habiskan
Tak tahu lah sapa yang makan banyak
Ko aser..???
😀😀😀😀😀

2 comments:

  1. SELAMAT HARI RAYA!!! Best entry ini :) done follow, follow me back.. thanks
    http://acuyuhan.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya juga..
      TQ🌹🌹🌹

      Delete