Monday, 26 March 2018

DAH BALIK KL


Lepas subuh hari Sabtu...
Ketika pagi masih hening...
Haaa...yang bercahaya tu lampu jalan yer..
Bukan matahari tau...
Sebab masih gelap lagi..
Aku ngan mak aku dah ready nak gerak balik Key El


Sesi salam2 ngan nenek sebelum bertolak
Nenek akan merindui aku la nanti..
Hehehe....rindu la sangatttt....
Haikal ngan kakak tu yang jadi kesayangan nenek....
Nenek lagi rindu kakak kot...


Acara peluk2 cium dulu sebelum balik...
Kalau abang lagi ar...
Siap cium nenek sampai bunyi...bunyi...
Sampai sesak nafas la nenek kalau abang cium sebab abang tu dah la giant...
Nenek la kuwus jer...
Memang lemas la kalau abang peluk dan cium nenek..
Hahahaha....



Dah peluks ...
Dah ciums....
Heee....kalau salam ngan nenek...
Mesti salam kaut...
Sebab nenek mezti akan bagi la sehelai dua untuk aku ngan kakak..
Nenek kata buat minum2 kat R&R ..
Kalau masa kanak2 dolu nenek cakap wat beli jajan...
Sekarang dah x kanak2 dah...
Nenek kata wat beli air...
Abang dah x dapat dah sekarang...
Jangan mareeee.....!


Haa...sebab nenek dah pesan duit tadi buat beli air kan...
So....aku nak jadi cucu yang baik
Aku pun beli la Gelato..
Heee....



Pastu makan Nasi Lemak Ayam...
Haaaa....masa nak balik Kedah pun majan Nasi Lemak Ayam kat R&R Tapah arah utara...
Harganya rm5 sahaja...
Hari ni makan menu yang sama R&R Tapah arah Selatan....harganya rm7
So....moral of the story...
Kalau nak makan  Nasi Lemak Ayam rm5...
Kena la menyeberang hi way PLUS tu...
Kakakakaka....!!!!



Baru turun dari hantar barang kat kolej kakak..
Pukul 4.30 petang masih kat kolej kakak
Sebenarnya dari Tapah x terus balik rumah..
Terus gi kat kakak ...
Pukul 2 petang dah sampai dah...
Pastu gi makan..
Lepas makan ..kakak nak fi Tesco beli barang...
Pastu hantar lak kakak balik kolej
Pukul 4.30 petang baru bertolak balik rumah...
Pukul 6 petang baru sampai rumah..
Huh...seharian  baru sampai rumah...
Alhamdulillah


2 comments:

  1. salam.. lawa nya pintu grill.. anyway... esok dah kerja jangan lupa nenek.. beli vitamin dan belanja utk nenek tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah....
      Grill pilihan ikut taste nenek & colour tu Pakcik yg suggest...
      in sha Allah kiter akn ingt nenek..doakan kiter tau

      Delete