Friday, 9 December 2016

CASTLE OF FRUITS @MAHA 2016

Castle Of Fruits..
Mak aku yang excited sangat nak masuk..
Masa awal sampai tu mak akh dah nak masuk
Sib baik aku ajak naik Dewan Pameran dulu..
Nanti turun gi Castle Of Fruits tu..


On the way nak turun dari Dewan Pameran..
Say good bye jap..

Penat juga nak turun bukit tu..
Rehat kat  tepi tu jap sambil tengom orang ramai..
Ada yang baru nak daki..
Ada yang nak turun..

Suasana dalam Castle Of Fruits dari atas bukit tu..
Meriah...


 Kalau tadi masa baru sampai pun irang dah ramai.
Opkos la ni lagi ramai..dah pukul 12 lebih..


Masuk jer pintu castle tu melambak jagung..
Banyak betull..
Masa ni betul2  happy hour..
Dorang pasang lagu Kun Anta Tazdada Jamala..
Dj dia cakap sepanjang lagu tu pengunjung boleh beli jagung tu dengan harga sepohenggit untuk 3 pack jagung..
Setiap pack ada 6 tongkol jagung..
Huh..berebut orang beli..
Mak aku pun dah capai jagung tu..
Tapi aku capai tangan mak aku celah2 orang ramai tu..
Huh..mana boleh biar mak aku beli..
3 pack sepohinggit memang murah..
Tapi ni kan baru masuk jer..
xkan nak jenhalan sambil usung jagung tuh.
Lagi pun 3pack tu berat kottt..
Nak jalan ke parking yang saujana mata..sambil bawa jagung tuh..?
Aku x sanggup..
Sib baik mak aku setuju lagi dengan nasihat aku..



kat sini banyak jual pokok2 buah dan pokok2 sayur..
Ops..mal aku kata tu ank2 pokok a.k.a anak benih..
Oooo...yer lahhhh
Macam2 jenis pokok & buah2an yang dijual..
Tapi sebab ramaivsangat orang susah nak snap gambar..
Aku pun bukan minat sangat tempat cenggini..
Dah macam pasar & berhimpit2..
Mak aku memang suka la


Ni bukan jual buah..
Tapi dia jual baja untuk pokok supaya rajin berbunga &  berbuah..
Kira ni ubat rajin la...
Kalau orang malas ada x ubatnya..
hihihi

Rambutan..belimbjng..durian ..nanas..betik..ubi..kelefek..keladi..jagung..cili..jambu..mangga ..nangka..cempedak & macam2 lah..
Paling ramai jual air & jus..
Mm rambang mata nak pilih..
Mula2 aku beli jus nanas...
Pure sebab dia blend kat situ..
Sedap..1 cup 2henggit memang murah giler sebab pure..
Dah habis minum baru igt x amik gambar..
Beli plak 1 cup jus mangga..
3 henggit 1 cup..harga masih ok..
tapi hampeh...
memang tawau habiau..&rasa kordial jer..
So..moral of the story..
Hati2 dijalanraya..
hahaha..

Dah kuar nak balik dah..
Boleh pulak mak aku nakkkk jugak jagung tadi..
Mmm..masuk la beli jagung..
Tapi dah bukan happy hour..
Harganya 1 pack 5 henggit..
Mak aku nak amik 2..
Tapi sekali lagi aku tazkirah mak aku..
Jangan tamak..
So mak aku beli 1 pack jer
Syyyyy...sebenarnya aku yang x larat nak bawa gi kat keta nanti..
Hihihi..

 Ni jew buah tangan kiter beli kat MAHA..
Apa dalam tu..?


6 tongkol jagung...


& Ni haa..Kuih Cincin..
Tapi mak aku cakap kuih tu namanya Kuih Peniram..
70 biji sepohinggit..
Tapi mak aku beli 5 henggit jer..
Haaa...x berani mak aku nak tamak lagi dah...
hihihi

Food Truck banyak..
Tapi aku hanya beli Ayam Potong untuk makan sambil jlan gi parking..
Sambil aku bimbit jagung tu..
Kannn...aku dah kata..
Sib baik beli sikit..
Kalau banyakkk..??
mmmm...xnak aku jadi macam Babu jual roti tu..
Sangkut beg plastik kiri kanan atas bawah...
hihihi
Tapi mak akh lum puas hati tu...
Sebab belum pergi Kg Duria  Runtuh .
Alaa..kg upin ipin..
Masa balik lalu tempat binatang..
Lembu sado..kambing..unta bagai..
Waaaa...best la dapat bagi makan binatang tu..
Aku cakap ngan mak aku
Jom esok gi lagi...
Aku pandang mak aku..
Mak aku pandang aku..
Apa ertinya...??????

2 comments:

  1. Assalamualaikum.. Mohon kebenaran untuk saya gunakan gambar Castle of Fruits untuk report saya.. Hari tu lupa nak ambil gambar.. T.T

    ReplyDelete
  2. Waalaikumussalam..
    Silakan...boleh

    ReplyDelete