Friday, 23 December 2016

YANG MANA SATU..??

Yang manaaaa satuuu...
Idamannn kalbu...
Tengah layan citer Nasib Si Labu Labi..
Manisah anak Hj Bakhil tengah nyanyi..
Labu dan Labi sama2 syok kat anak Hj Bakhil..
Kelakar do..!!!
Aku memang layannnn citer2 P.Ramlee ni..
Paling best citer Bujang Lapok.
Giler kelakar bila Sudin ketuk botol nak panggil Jeton..
Sekali yang keluar kat tingkap tu mak Jeton..
Hahaha..dan2 tu lah Sudin cover line buat2 senaman..ah..ih..uh..
Hahaha..99 kali tengok..
Memang 100 kali ketawa lah..
Hehehehe..




Sebenarnya tengah pening nak pilih pencil case yang Achik bagi ni..
Sevenir dari Thailand..
Huhuhu..x dapat ikut Achik gi Thailand....
Semuanya sebab abang tengah axam..
Kakak plak baru dapat kerja..
So..mak aku cakap semua planning holiday...
CANCEL..!!!
Balik kampung pun cancel..!!
Nenek ,Achik,Pakcik,Haikal,Aqil semua yang kena balik KL..

Macam citer cartoon kay Metro ni..
Hehehe..
Mak aku cakap sesekali tukar la plak..
Asyik kiter jer balkm ngabehkan bogheh kek umah Achim & Nenek..
Sebenarnya tu semua just nak pujuk hati xdapat bercuti..hihihi..
Alaaa...xdapat cuti pun dah cuti juga kan..
Awal cuti hari  tu dah cuti kat Johor...
kat Melaka...
Kat KL pun kira cuti la juga..
Heee....



Achik belikan baju..tudung bagai untum aku...kakak & mak aku..
Tapi yang semua tu no problem sebab memang saiz masing2..
Yang problem ..
Ni...pencil case ni..
Sebab sama tapi x serupa..
hahaha...

Akhirnya setekah la..la..lip...ta..plong..
Aku pilih yang gajah putih selempang hijau ni..
Aku rasa ni yang paling ayu..hihihi..
Kenapa gajah tu putih..
Haaa...aku pun x tau .
Tapi sib baik Ahli Sejarah ada..
My mom la..
Mak aku cakap ..kan Thailand tu juga dikenali sebagai "Negara Gajah Putih"
Oooooo...
Satu lagi mak aku pesan...
Pencil case tu jangan sampai jadi "Gajah Putih"
Loh...apa pulak tu...
Kata mak aku ..tu simpulan bahasa..
Gajah Putih maksudnya
Sesuatu yang berharga tetapi dibiarkan sahaja tidak digunakan...
Ooooo...lain pulak yer..!!
Mmmm....
Agaknya mak aku ni patut kerja kat Muzium kot..
x pun mak aku ni sesuai kerja kay DBP kot..
hihihihi...


Ok..sebab xnak jadikan gajah putih,aku pun tetus buka pencil case tu dan kuarkan surat khabar yang disumbat dalam pencil case tu..
Huh..surat khabar Thailand..
Compom la tulisan Siam..
Aku tanya mak aku kot2 mak aku tau baca..
hihihi..
Mak aku cakap surat khabar tu tulis..
"Chan Rrrak Ther..
Upnam mai phiaq..
Non mai laq..
Khin mai phon.."

Huh puas aku nak tulis sebutan tu..
10 minit kot..
Apa maksud tu...??
Mak aku xnak bagitau..
Kata mak aku tu ayat orang angau..
???????

No comments:

Post a Comment