Thursday, 25 July 2013

DARI PAGI SAMPAI PETANG ..MACAM2 HAL..!!!......RAMADHAN 14....

Ramadhan 14 ni hari ronda KL la kiranya... Pagi tu masa amik abang mak aku dh tersalah masuk jalan terus ke Jalan TAR.....

Petang tu plak lepas hantar abang balik dari HUKM mak aku amik aku ngan kakak kat skolah...Mak aku terus bawa aku ngan kakak ikut skali sbb mak aku ada meeting kat Pudu....pukul  2 petang...Kakak balikpun dh pukul 2..Kelam kabut la mak aku drive plak nak gi meeting......

Hadoi...boleh sepanjang jalan tu ada plak pembinaan....simpang yang selalu mak aku masuk tu tutup...kena la pergi depan lagi...tengok plak traffic light tu pun dh x boleh belok kanan..Makanya makin lambat la sbb mak aku dh kena drive masuk dalam bandar plak...ronda KL lagi la hari ni.... Lastly pukul 3 baru mak aku sampai tempat meeting....

Hmm sib baik la juga tempat meeting tu ada bilik rehat....ada sofa...ada TV &  yang paling penting ada AIRCOND.....huh....masuk je situ terus aku ngan kakak landing x ingat apa2 dah... Sedar2 dah bunyi ramai orang dh turun sbb dh habis meeting... Gosok je mata,terus keluar,masuk dalam kereta & terus sambung tido.....buka mata lagi skalil dh sampai rumah....

Terus mak aku suruh mandi sbb ada majlis buka puasa kt SKAD...Mak aku cakap kalau xnak pergi semua xyah pergi...kalau nak pergi semua kena pergi...Keputusannya semua pergi & mak akupun x masak la....Mak aku bawakan skali rambutan yang abanng bawa balik dari kampung....Banyak yang nenek aku kirim...memang x habis nak makan bulan2 puasa ni.. Ye la bulan puasa kan....

Jadi nya xde la gambar makanan aku nak kongsi hari ni...sbb mak aku x masak...gambar buah rambutan tu je la....

No comments:

Post a comment