Saturday, 13 July 2013

KURMA RAMADHAN

Baru aku perasan,Ramadhan tahun ni mak aku x beli kurma pun...Nape ye...Ingat lagi tahun lepas..aku nak sangat kurma Yusuf Taiyoob sbb selalu tengok iklan...hee..Pastu aku nak plak yang ada tangkai tu...xmo yang xde tangkai..Macam la tangkai tu boleh makan...hahaha..Hmmm merata juga la mak aku cari..singgah Giant..cari2 xde..yang ada kurma Tunnisia...ada tangkai..tp aku xnak sbb bukan Yusuf taiyoob...Cari kt pekan sungai besi,xde juga macam yang aku nak tu..cari lagi kat kedai2 & gerai buah ..pun xde macam yang aku nak tu..Last mak aku cakap nanti hari x skolah kita gi cari kt Mydin USJ...hmmm frust aku....

Tapi...masa mak aku drive nak balik umah,skali aku nampak gerai tepi bazar ramadhan dekat skolah agama tu macam ada kain rentang tulis jual kurma...Suruh abang aku gi tengok...Yessss...akhirnya dapat la kurma tu...yang kami mencari merata2..tepi rumah je rupanya ada orang jual Kurma Safiya.macam gambar bawah ni...(aku copy gambar dari Google) sbb gambar yang tahun lepas xde & tahun ni plak mak aku x beli...
Tapi bukan la xde kurma langsung kat umah aku ni...Aaadaaaa...tapi bukan la kurma yusof taiyoob tu lagi...Mak aku mmg x beli pun... tapi ada kawannya bagi....cenderahati ramadhan...bukan takat kuma,tapi juga ada buah apricot ngan kismis...Ni la cenderahati yang kawan mak aku bagi tu..:
Cantik kan bekas ni...sayang nak makan..tapi mak aku dh buka pun..Kawan mak aku tu mak kawan aku juga...Cikgu Syikin..mak Syasha yang aku tumpang umah dia masa mak aku ada kursus & kakak aku ada sukan tu...Cikgu Syikin ni bisnes hamper..Mak aku kata mak syasha tu pandai bisnes..Ooo patut la rumah Syasha besar dan cantik...& sebab mak Syasha dh bagi kurma tu..maka mak akupun x la beli kurma..hehehehe

No comments:

Post a comment