Thursday, 22 September 2016

SAYUR KOBIS TUMIS KUNING

Sayur Kobis Tumis Kuning...
Mak aku kata sebab warna kuning..
Namanya Sayur Kobis Tumis Kuning lar...
Kata mak aku kuning tu sebab letsk serbuk kunyit...
Tapi yang special skit sebab campur daging kambing..
Favourite akuuuu ....

Sayur Kobis Tumis Kuning ni untuk lunch hari Selasa..
Lunch  aku x semestinya tengahari..
Lunch aku sebenarnya lebih sesuai panggil dinner jer..
Sebab selalunya makan nasi ni dah petang nak malam pun
Hihihihi


Lauk ni habis aku makan ngan mak aku..
Aku la makan banyak...
Seriously sedappppp
Selalu kalau sayur kobis aku memang x suka..
Nampak putih & kalau yang letak kicap pun aku x minat nak makan...
Tapi yang ni licinnnnnnn

SAYUR KOBIS TUMIS KUNING
2 keping daging kambing
1 sudu teh lada sulah serbuk
2 sudu teh serbuk kunyit
1/4 biji kobis
1 cili merah
3 bawang putih
3 sudu minyak
Garam

1. Potong daging & gaul garam kunyit & serbuk lada sulah
2. Panaskan minyak & tumis bawang putih.
3. Masukkan daging & sikit air.biar mendidih
4. Masukkan kobis,cili & sesuaikan r



No comments:

Post a comment