Monday, 26 September 2016

NASI GORENG CENDAWAN

Nasi Goreng Cendawan....
Dinner hari Sabtu....
Breakfast & lunch ....
Kena masak sendiri..
Aku masak cheese burger jer
Makan sendiri
Sebab mak aku kna meeting pagi sampai petang..
Bored doh...huhuhu


Nampak macam mewah sikit kan...
Sebab ada cendawan & sayur...
Tapi nak buat ni senpoi jer...
Budak lelaki sekolah rendah pun boleh masak...!!
Betulll....
Sempoi jer...
Mak aku kata guna bahan segera jer semua..
Sebab tu aku boleh masak


Ni la cendawan & sayur untuk masak Nasi Goreng Cendawan tu...
Tapi yang ni semua mak aku yang potongkan..
Aku just tolong masak jer
Semua orang pun boleh potong sendiru..
Aku pun...
Cuma x la kemas ..

Guna Perencah Tomyam Segera...
Boleh juga guna Perencah Nasi Goreng Segera..
Pastu tambah cendawan & sayur...
Tapi seriously sedappppppp

Minum plk Air Oren Sunquick...
Mmmmmm......


NASI GORENG CENDAWAN...mak aku
2 mangkuk nasi
1 paket pes tomyam segera
2 bawang putih
3 sudu minyak
1mangkuk cendawan inoki
1/2 batang carrot-racik
1 cawan kobis -racik
3 chicken slice(boleh ganti isi ayam)-racik
Daun sup

1. Panaskan minyak & tumis bawang putih
2. Masukkan carrot,kobis & chiken slice..
3. Bila layu,masukkan perencah pes tomyam & kacau rata.
4. Masukkan pula cendawan & terus masukkan nasi & goreng hingga naik wap agak2 5 minit
5. Tabur daun sup & siap

No comments:

Post a comment