Sayur Cili Hijau Tumis...
Mmmm...mana ek yang betul..?
Mmm...x kisah lah sebab sayur ni dah habis pun..
Sebab ni minggu lepas nyer lauk ni...bukan hari ni...
Heheeeee
Hari ni...mak aku x masak nasi..
Pagi tadi mak aku rebus ubi kayu sebab kakak nk makan ubi kayu rebus..
Pastu mak aku ada bawa balik nasi ayam & nasi tomato...makan tu jer ngan kakak...
Sayur Cili Hijau ni mak aku jer yang maksn..
Aku..?
mmmm....
Belum rasa nak cuba..
Hihihihi...
Cili kot..
Agak-agak lar...
Hahaha...
Mak aku kata sedap...
Tapi aku belum bran...
Tiap kali kalau masak sayur cili hijau ni mak aku mesti citer 1st time mkn sayur ni kat Guangzhou..China..
Yer lah...dah mak aku jer yang gi sana..huhuhu
Nanti kalau aku gi Italy nanti...haaa
Ni aku tengah practice nk hidup kat Italy ni..
Makan pasta...tortila....nachos..
Hahaha...
Mak aku boleh makan nasi ngan lauk tu jer..
Kata mak aku..
Kalau makan sayur ni..x sesuai nak campur ngan kuah lain...
Sedap makan gitu jer...
mmmm....memang x sesuai ngan tekak aku lar..
Sib baik masa ni mak aku masakkan spagetti untuk aku..
KAT SINI PUN ADA PERNAH BUAT
Sayur Tumis Cili Hijau...
10 batang cili hijau hiris nipis
1Cawan udang kecil buang kepala
2 bawang merah hiris
2bawang putih hiris
Sikit serbuk kunyit
3 sudu minyak masak
Garam
1. Panaskan minyak & tumis bawang merah & bawang putih hingga harum.
2. Gaul udang dengan garam kunyit & masukkan dalam tumisan.
3. Bila udang masak,masukkan cili hijau hiris & kacau hingga cili lembut & siap..
4. Hidangkan panas- panas bersama nasi putih..
resepi baru niee
ReplyDeleteSaya belum bran nak makan..hihihi
ReplyDelete