Salam Ramadhan 1445 memasuki hari ke -20 dah hari ni..
Ni la lauk booster semalam..
Rasa sedap sangat..hihihihi
SAMBAL TEMPE BILIS&PETAI
2 keping tempe baru- dadu
1 cawan ikan bilis bersih
1 cawan isi petai
Minyak,garam,gula,perasa
Bahan Blend Kasar:
5 cili merah
5 cili padi merah
1 bawang besar
5 bawang putih
1. Panaskan minyak.
Goreng tempe hingga garing Ketepikan..Goreng ikan bilis dan ketepikan
2. Tumis bahan blend hingga naik minyak..Perisakan .
3.Masukkan bilis,tempe dan petai..
Gaul rata dan sesuaikan rasa.
Saya suka sayur taugeh hijau ni walaupun kena kunyah lama sebab berserat...
Memang booster ni, Mak Ngah. Periuk nasi bocor tak?
ReplyDeleteAlhamdulillah
ReplyDeleteSemuanya menyelerakan
Waaah saya baru pertama liat tauge hijau. Biasa kan putih yaa. Ini berarti tauge yg masih ada daun kah kak?
ReplyDeleteSedapnya nampak potongan tembikai susu
ReplyDeleteMmg booster betul sambal petai & Tempe tu... MC pakai petai siap kopek ka? Nampak gemoksss petai tu...
ReplyDeletewaaahhhh sedap semuanya, lengkap semua vitamin ada
ReplyDeleteSaya nak makan tembikai susu kuning tu dulu... nyum nyummm!
ReplyDeleteLauk ni buat selera lain macam kalau makan ni...tembikai susu kuning tu nampak sedap la
ReplyDelete