Thursday, 5 April 2018

ROTI CANAI CHEESE vs HOT CHOCOLATE

Roti Canai Cheese
@ my house
Bila par tengah malam..
Apa yang boleh dimakan..?
Buak peti ais..
Jumpa Roti Patratha frozen
Jumapa cheese..
Tapi sekeping jer tinggal..
Huhuhu..cheese mahal la...
Lebih mahal dari durian...
Nak makan cheese pun kena jimat-jimat...
Dah lama mak kau x masak Butrer Chicken
Sebab cheese mahal..
Hahaha..kalau nak murah buat la sendiri
Nak buat ngan apa..?
Ngan susu la..
Susu xde...
Kena la bela lembu...
Hmmm...ok..ok...


Makan Roti Canai Cheese ngan minuan coklat panas
Mmmm.....sedappp

ROTI CANAI CHEESE
2 keping roti camai segera
1 keping cheese( sebaiknya 3 keping)
1/2 sudu teh minyak

1. Sapu kuali dengan sedikit minyak
2. Masak roti canai sekeping
segera hingga masak..
3. Masak lagi sekeping roti canai
4. Semasa roti canai ke-2 sudah masak biarkan didalam kuali panasa dan carik2kan cheese dan penuhkan permukaan roti canai tadi.
5. Ambil roti canai pertama yg sufah masak dan lapiskan atas permukaan roti canai ke2 yang dipenuhi cheese
6. Balikkan roti canai yang sudah bercantum dan biar lapisan tersebut pula panas dan xheese mencair
7. Angkat dan potong serra serve panas2



Roti Canai Segera dan cheese slice


Roti canai ke- 2 sedang dimasak...sementara roti canai pertama dibiar ditebing kuali supaya kekel panas


Permukaan roti canai ke2 dipenuhkan dengam koyakan cheese slice...
Sebaiknya guna 3 slices...tapi ni sebab hanya ada 1 slice cheese  sahaja...


Roti Canai Cheese panas- panas



Dalamnya ada cheese melelrv...
Kalau letak banyak cheese baru nampak meleleh


Cheese mencair bila dipanaskan



Roti Canai Cheese vs Air Coklat Panas


Pekat....bitter sweet....


AIR COKLAT PANAS- 1 mug
2 sudu mili
1 sudu besar serbuk koko
2 sudu susu pekat
air panas

1. Masukkan milo dan koko dalam mug
2. Tuang air panas dan kacau hingga larut
3. Tambah susu pekat secukup manis


Serbuk koko ni untuk buat kuih..
Mak aku cakap bak buat Moist Chocolate Cake
Tapi x buat pun...
So....baik aku buat Hot Chocolate Drink...


Kalau suka manis lebihkan susu pekat
Aku suka bitter sweet...

Slruppp.....
Arrrrrr....
Alhamdulillah

2 comments:

  1. salam .. roti cheese??

    see prev comment

    ReplyDelete
    Replies
    1. yuppp...
      cheese with Paratha ..
      Sedappp

      Delete