Tuesday, 9 January 2018

NASI ARAB CHEESE...ABANG BELANJA

Hari tu tengok food review dalam Nasi Lemak Kopi O kat TV9 pasal  NASI ARAB CHEESE ni kat sini
Nampak sedapnya.....sebab aku memang suka CHEEESSSEEE..!
Abang janji nanti gaji abang nak belanja Nasi Arab Cheese tu..
So sebab dah gaji...abang pun belanja..
Yezzz.....TQ abang...!!!
Abang ajak makan kat situ tapi aku xnak...
Aku nak tapaw makan kat umah baru boleh makan puas2..
Kalau makn kat umah boleh gigit lamb tu puas2...xyah nak control ayu...hihihihi
Masa abang call nak tanya mak aku dah masak ke belum...
Aku yang jawab call...
Memang rezeki  la bila abang tanya   sebab masa tu belum sampai umah..
Abang soh pesan mak aku x yah masak untuk dinner
Aku dah request nak lamb....
Abang cakap ada Lamb Special + cheese
Huh..cheese lagi...
Tapi mak aku soh bagitau abang beli untuk aku ngan kakak jer sebab mak Ismail ada bagi 2 bungkus nasi lemak.
Alhamdulillah atas rezeki yang Allah berikan...


Kakak nyer..
Kakak kan x makan Lamb..
Rugi...rugi...orang yang x makan lamb..
Hahaha..


Kakak kata ayam tu sedap....
Ada rasa smoke....
Kakak soh rasa...
Tapi aku xnak sebab aku dah ada lamb



Aku nyer....
LAMB..!!!!
Huh  xsabar nak makan nih..


Nasi sedapppp...
Banyak lak tu....
Aku makan kongsi ngan mak aku ....
Amil lamb sorang seketul
Kakak makan sorang memang x habis la nasi dia banyak...
Ayam habis plak..hehehe..


Semua kekenyangan .....
Sambal cili dengan apa tu yang putih tu pun sedap..
Sayur timun dan tomato ...
Yang putih tu mak aku cakap yogurt
Sup dia xde sapa makan sebab kalau nasi camni semua pun x suka makanngan sup..
Makan ngan lamb...sambal dan salad yogurt tu jer..
Brrrrrr.....Alhamdulillah....!!!
TERIMA KASIH ABANG..!
Belanja Nasi Arab Cheese ..
Sedap...
Nanti gaji bulan depan aku nak minta abang belanja 
Gaji bulan lepas abang dah bagi rm100 untuk aku..
Kakak mesti jelous..hihihi...

3 comments:

  1. wah nasi arab..fav akak..tapi tak pernah try yg ada cheese..akak dgn anak yg sulung sukeee cheese..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cheese lover ..
      Mmmm....i like it...
      kiter gang....
      sedap....lemak...masin...mmmm

      Delete
  2. Salam

    sini nasi di restaurant Lebanese or Syrian.. warna adalah pale. Then mostly chicken are grilled almost plain. Then
    the other option is Kabsah. Also plain simple and less colourful.

    No cheese option.

    But they made the spring roll filling with cheese or pastry filled with cheese.


    Regards

    ReplyDelete