Saturday, 20 January 2018

MAKAN KENDURI...HUKM...BALIK

Makan Kenduri...
Gi HUKM...
Balik...
Tu jer aktiviti hari ni ..
Sabtu 20 January 2018
Bermula bangun pagi ..
Sarapan...
Mak aku ajak temankan gi kenduri kahwin
Pukul 11 dah kuar rumah gerak gu Dewan Komuniti Bukit Anggerik, Cheras.Kl.
Haaa...lengkap adress .
Mak aku cakap tu kenduri kawan lama mak aku..
Kahwinkan anaknya..
Biasa la mak2 bila dah jumpa kawan2..
Pishang la aku..
Melangut tunggu mak aku berjejak kasih ngan kawan2nya...



 Pukul 12.45.. time orang makin ramai penuh dewan...kitorangpun bergerak meninggalkan dewan tu...
Biasa lah kalau ngan amak aku...bak gi mana pun mak aku mesti nak yang awal2...
Nak shoping raya ke...shoping barang sekolah ke..
Mak aku sanggup tunggu depan kedaj @ depan mall ...Buka jer terua masuk..
Sup..sap..sup..sap...pastu mak aku dah sibok nak balik..
Kenduri pun sama..
Minggu lepas mak aku gi kenduri kahwin kat BTS ngan kakak...
Camtu gak...
Pukul 11.30 mak aku dah bising kakak lambat
Ni hari ni kakak dah balik kolej
Aku la jadi mangsa kena escot mak aku..
Pukul 11 mak aku dah bising...
Mak aku cakao majlis pukul 11.30..
Pengantin sampai pkl 12.30..
Tapi biasa la time pengantin nak sampai mak aku dah sebok nak gerak kuar dewan..
Aku nak tengok pengantin...
Mak aku plk kalau dah mula sesak2...mak aku akan migrain...
Sebab tu mak aku cakap nak gi mana2 mak aku nak gi awal..
Xnak stress cari parking..
Xnak stress cari tempat duduk
Xnak stress jem...
Hmmm....makanya sudah makan..sudah jejak kasih bagai...kuar la x dapatbaku nak tengok pengantin..huhuhu..

Terus gi cari buah tangan nak bawa gi ziarah kawan mak aku lak kat HUKM..
ada 2 wad nak pergi..
Mula2 wad 4.
Dah puas bertanya khabar bagai..
Naik lak wad 7 ..
Bila aku dah bored ajak mak aku balik..
Mak aku mula la pok pek..pok pek...
Kata mak aku aku...kita kena bersyukur sebab kita terpilih untuk sihat dan hanya perlu menziarahi orang yang sakit
Sedangkan orang yang sakit tu lagi banyak ujiannya...sakit..bosan..sunyi..sedih...
Kena banyak bersabar dengan ujian..
Mak aku cakap jangan snap pic dorang yang sakit tu..
Haaa...sudahnya 1 pic pun aku x snap..
Balik umah snap jer pic mender2 ni..



Chew Cookies
Beli kat Koperasi HUKM..
Kalau gi HUKM aku suka la gi koperasi dia sebab selanya ada banyak pilihan makanan yang sedap2..
Dolu masa abang warded kat sana hari2 aku shoping kat koperasi tu..
Hahahaha...sgoping makanan jer

Dah tinggal 3 ketul Cream Puff
Pun beli kat koperasi HUKM tu jugak..
Dah setahun x gi ziarah oarang sakit kat HUKM..
Sebab mak aku x ajak..hahahaha
Banyak dah perubahan..
Cafe pun dah cantik
Kios pun dah banyak..

Parking Receipt..
Hahaha....sajer mendengki
Mak aku cakao xyah la tekan button receipt tu..
Bukan boleh claim pun..
Hahhaah...x kira..aku nak tekan juga..
Biar sama2 kena kos..hohoho..
Sebabnya mak aku soh aku bayarkan parking kat auto pay tu.
Mak aku cakap dolu kalau weekend rasanya flat rate parking dia..
Mmm...la ni zaman dah berubah...
xde flat rate dah..
1 jam 4 henggit..
Lebey lama duduk kalu..
Lebey la kenner bayer..
Kata mak aku..itu kita yang datang melawat sesekali
Pesakit dan keluarga mereka yang hari2 datang..
1 hari berkali datang...berjam2 parking..
Lagi la kesian...
Belu. lagi kos2 lain..
Nasib baik aku x jadi amik kos ekonomi..
Kalau x lagi serabut kepala nak kira segala kos..
Huhuhu
Ok..bye..

No comments:

Post a Comment