Ni sebelum balik kamoubg lagi ni
Kupang beli kat Pasar Tani @ Permaisuri tu
Sebab kupang ni masih fresh
Mak aku cakap.nak rebus jer
Supaya sapat rasa ori kupang
Aku follow jer
Kulang fresh memang sedap
Maknakunkata kat kamphng nenek panggil Siput Sudu
Sebab kulit dia bilA dibuka macam sudu
Tapi mak aku kata kalau sudu yang csdok kuah tu depa panggil camca
Kupang ni xde lak dwpa panggil Siput Camca.
Hahahaa...
Kuoang Rebus vs Sambal.Cili
Actually ni sambal.serbaguna
Hari tu uat makan ngan bakso
Cara buat sambal cili ni KAT SINI....
Memeng ngam.la sambal.cili ni nga Kupang Rebus
Nanti nak ajak.mak aku gi lagi lah Pasar Tani tu..
Nak beli Kupang ni lagi
Swbab sedappp
- Betul la kulit dia macam sudu
Masak asam pedas tumis pekat...letak asamjawa pekat ..dan daun limau purut..dan serai sebatang..
ReplyDeleteSedap
Waaa...Kupang pun boleh masak Asam Pedas ker..
DeleteKiter ingat orang masak Asam pedas untuk ikan,ayam.& daging jer...
Tapi kuoang ni memang sedap la..