Friday, 24 January 2020

AKU DAH LULUS UJIAN KOMPUTER WEH..!!

Hari Rabu Ujian Komputer..
Kelas ceramah dah lepas 8 jam dengan borend nya.. 不
Rabu Ujian Komputer pun dah lepas
Alhamdulillah LULUS

Biarpun masa menjawab 24 minit
Yang penting 1st trial aku LULUS
Selamat rm50
Aku risau do...
Takut kena repeat
Sebab ramai kawan2 aku yang vangga dapat jawab dalam masa  7-10  minit jer Tapi yang 7 minit tu kena 2nd trial la baru lulus...
Melayang juga la rm 50 kalau dah repeat
2hari aku study
Hihihihi...

47/50....
Hahaha ok la kan...


Walaupun x dapat menandingi my cousin...
Haikal tu Al-Quran 30 juzuk pun dia dah hafal wei
Takat soalan ujian komputer ni celah gigi dia jer..
Patut dia memang 50/50 tu..
Sajer JPJ tu xnak Haikal riak tu
不不不不( actually ni ayat cover line sebab tulisan... Kalau off record aku cakap lain 五)
Yang pasti aku percaya Haikal dapat 50/50 tu...

Mmmm... Apapun Alhamdulillah
Allah mudahkan urusan aku
Tapi dalam masa yang sama aku simpati pada Tyas & Izz Najmi
Tyas patutnya gi unian sama ngan aku & Izz
Tapi last minutes ejen cakap nama Tyas de dalam sistem...
Tyas kena pospon lepas CNY
Izz plak gi sama ngan aku..
Ejen just drop jer we all kat pusat ujian..
Pastu ajen x dapat dihubungi
Masa register Mykad Izz plak sistem xleh baca...
3x try pun still sistem xleh baca
Contact ajen x dapat..
Sudahnya Izz melangut buang masa smentra orang lain termasuk aku sedang jawab ujian
Aku kuar jer memang nampak la Izz frust giler..
Sebabnya staff yg register tu cakap  Izz dianggap cuai sebab mykad  x boleh dinaca oleh sistem..
Ko aser????????
Mana la Izz tu ada mesin tu kat rumah nak test mykad dia boleh baca ke tak..
Hadoiiiii
Izz kata staf tu cakap kena buat booking baru selapas CNY & kena bayar rm50
Izz dah frust dah..
Datang lak staff lelaki cakap kalau nak selamatkan rm50 tu kena settle mykad baru sebelum pukul 3.30..
Waktu tu dah pukul 1 lebih
Call ejen..
Ejen cakap dia tengah urus student lain & x dapat amik kitorang awal..
Lagi la Izz hangin..
Tapi nak marah pun sapa yang nak dengar kannnn...
Iz call abang dia..
Dah share location.. Abang dia plak dah sesat waze bawak sampai ke Ampang ke mana ntah..
Sebab tempat ujian ni, memang we all x pernah sampai pun..
Jalan dia berbelit
Masa terus bergerak...
Macamana ni..???
Last2 aku ajak je lah Izz balik naik grab supaya dia boleh gi settlekan mykad..
Izz lak cakap dia memang lupa nak amik duit.. Dia cakap dia ada rm5 jer..
Aku cuba sevey grab...
Mmm.. Rm15
Izz cuba lak guna apps dia
Ok.. Rm11
Oklah tu..
Izz bayar rm5
Aku topup rm6..
Lepas lah untuk grab sampai ke driving school tempat Izz tinggalkan motor dia tadi
Sampai jer kat driving school Izz terus pecut nk gi UTC Pudu untuk settlekan mykad dia
Berkali2 Izz minta maaf kat aku dia kata dah susahkan aku..
& terpaksa tinggalkan aku sorang kat situ..
Mmm.. Xkan aku nak naik motor ngan Izz plak.. Memang x la
Mmm... Aku ok jer..
Banyak dah Allah mudahkan urusan aku dalam ujian komputer ni..
Kalau nak banding Tyas yang nama xde dlm sistem
Izz plak mykad xleh dibaca oleh sistem...
Lepas Izz dah pergi
Aku order grab lg sekali untuk gi tempat kerja mak aku plak..
Petang Izz call bagitau dia dah siapkan mykad baru & otw nak gi tempat ujian komputer..
Tak lama pastu Izz call lagi bgtau dia dah LULUS 49/50
Huh Alhamdulillah......
Segala puji bagi Allah....



4 comments:

  1. alhamdulillah tahniah. yeay yeay ^_^

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah...tahniah...sama ngan kita markah tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah sama2 lulus..
      Jom pasni kita drive lak

      Delete