Saturday, 23 June 2018

BISKUT RAYA LEPAS RAYA

Mak aku tengah buat Biskut Raya lagi tu...
Ni cerita Pagi Jumaat semalam
Kakak dah nak balik kolej..
Kakak dah request nak cookies 1 balang
Kakak request bukan order.
Hahaha...
Pagi2 lagi lepas subuh satu rumah dah bau cookies .



 Haaa...tengok lah kalau orang xde skill susun cookies dalam tray nak bakar..
Jauh beza ngan mak aku buat
Tapi atleast aku mencuba kannnnn....?

Skill mak aku susun..lain la skit kan.
Nampak la beza antara aku ngan mak aku
Bukan aku x boleh buat
Tapi sajer la...xnak lawan guru..
Hihihi


 1 balang untuk kakak bawa balik kolej


 1 untuk  kawan abang
Abang cakap kawan abang  dah beli 2 balang untuk raya hari tu
Tapi abang kata kawan abang citer ..1 balang lagi hilang..
Haaaaa...bukan hilang macam MH 370 tu..
Tapi hilang "dicuri" dan dimakan anak buahnya..
Hahahaha...sweet jer kan ...!
Aku la rasa sweet jer bila anak buah curik2 makan biskut bapa saudara..
Tapi bapa saudara dia kempunan la x dapat makan.
Sebab tu abang cakap kawan abang tu order lagi 1 hari Khamis tu

Yang 1 balang lagi kawan aku Hidayah nak
Hidayah pun dah oreder masa sebelum raya hari tu..
Tapi hari Khamis dia pm aku minta juga2 mak aku buatkan 1 balang untuk kakak iparnya sebab kakak ipar dia mengidam..
Haaa...ada ker orang ngidam nak makan cookies?
Whateverlah kan..
Janji masyukkkkkk...!


Yang ni mak aku cakap nak bagi jiran sebelah umah ni...
Ala...jiran bujang lelaki yang selalu aku citer masak kuah kacang sedap tu la..
Harap2 tahun ni jiran aku tu masak lagi la kuah kacang yang sedap tu dan hantar kat umah aku semangkuk..
Hahahahaha.....
Mak aku cakap asalnya nak bagi sebelum balik kampung nak raya tu..
Tapi sebab dah xde stok..
Ni dah terlanjur buat untuk kakak dan kawan aku ngan kawan abang..
Mak aku cakap boleh bagi kan sekali pada jiran sebelah ni
Sebab masa bulan puasa setiap weekend asyik bagi  bau jer..
Heeee....yer lah...asyik bagi bau cookies jer..
Hari ni  boleh la bagi cookies..


Pastu boleh buat sekali untuk rumah
Haaa...jangan ingat ninkatbkampung plak
Sebab bekas kuih tu memang sama ngan kat rumah sini...kat kampung dan juga kat umah Achik...Sama brand..sama size...sama harga..
Trivago..
Hahaha....ok..sambung citer biskut raya
Tapi untuk rumah sendiri mak aku buat cukup2 untuk penuh bekas kuih ni jer..
Sebabnya Nad ada jemput kawan2 datang kenduri kahwin Pakcik Nad kat erea rumah aku ni...depan sekolah agama tu
Kawan2 aku..Cak...geng2 senior aku cakap dorang nak datang kenduri Pakcik Nad petang lepas Jumaat.
Pastu dorang cakap nak datang beraya rumah aku..
Mmm..tapi aku dah cakap mak aku xde sebab nak gi hantar kakak..
Hihihi....dah la semua lelaki..xkan nak ajak dorang masuk.
Dah la aku sorang2 pompuan..dorang semua lelaki...mak aku lak xde..
Mmmm...dorang cakap xper dorang x buat bising..
Tapi memang tak la aku nak benarkan dorang datang  time mak aku xde..
Janji nak jumpa jer lah ramai2 kat kenduri tu..
Tapi sudahnya lepas mak aku hantar kakak..
Aku TERRRRR.....Zzzzzz sebab hujan lebat
Sedar2 jer mak aku call nak bagitau mak aku balik lambat sebab nak gi dobi cadar..
Tengok jam dah pukul 4.45
Tengok handphone berderatttttt wasap masuk..
Aduh.....apa jadi ni...tidur dari pukul 1 sampai pukul 4.45..
Malam Nad call paksa aku suruh datang juga kenduri Pakcik dia walaupun dah malam sebab dekat sini jer..
Pastu Nad ikut aku plak datang beraya kat umah
Nad kata sebab dia nak makan cookies..
Hahahaha...itu jer..!!
Sebab Nad suka sangat cookies tu..
Mak aku pack kan 1 bekas untuk Nad bawa balik..
Bagitulah citernya..
Ok...bye..!

2 comments:

  1. salam,

    sedap baca blog ni.. semua pasai makan...

    ReplyDelete
  2. Hahaha....
    baca jer mana tau sedap...
    kenaakan la sis nor...kikiki

    ReplyDelete