Thursday, 3 November 2016

HANTAR BUKU TEKS..HARI INI DALAM SEJARAH...!!!!

Hari ini Kahmis...sekolah aku dah kena hantar buku teks..
Ye lah dah habis exam hujung tahun kan...
Cikgu pun tahu kot...
Kalau bagi kitorang simpan lagi..macam la kitorang nak baca
Hahahahaha...
Makanya aalah baiknya cikgu suruh hantar...


Makanya dengan penus bersemangat sejak  cuti Deepavali...
dari hari Selasa tu lagi aku dah kumpulkan semua buku teks tu
Dah ikat kemas-kemas..
Dah letak atas meja...
Macam dah x sabar sangat lah aku nyer nak hantar buku teks tu...
Kalau buku tu hati..
Opkos lah dia sedih bebenornyer...
Macam nak halau dia jer dari bilik haku tuh..!!!
Kijam kan...!!
Hihihihihi.....
Ko jangan salah faham plaks wahai buku-buku teks yang dikasihi....
Ku hargai segala budimu
Ku ingati segala jasamu...
Excited nak hantar kamu semua ...bukan lah berm,aksud aku x suka kamu...
Tapi kau juga harus faham perasaanku...
Selama 6 tahun aku di primary school....
Tahun ni tambah lagi 2 tahun aku 2ndary school...
Bermakna  ini kali ke-8 aku menjalani rutin mengumpul...
Menyusun dan mengikat buku-buku teks untuk dipulangkan pada setiap hujung tahun..
Selama ini setiap kali ingin memulangkan buku teks pada hujung tahun....
Hatiku mesti berdebar kencang....
Hatiku mesti tidak tenteram....
Pengalaman ini bukan aku seorang sahaja yang mengalaminya...
Ada ramai lagi rakan-rakanku yang mengalami perasaan yang sama
Begitu juga kakak dan abangku dahulu...
Ketika abang dan kakak masih bersekolah perasaan gemuruh dan berdebar lagi terasa...
Lebih-lebih lagi abang....
Cuma baru tahun ini perasaan berdebar dan gemuruh itu sudah bertukar sebaliknya
Aku menjadi sangat excited...


Semuanya kerana......
Hanya baru tahun inilah SEJARAH TERCIPTA...!!!
Aku BERJAYA kumpul dan hantar buku-buku-buku teks dengan lengkap..!!!!
Cukup 14 buah...
Sepanjang aku bersekolah ...
Setiap tahun....mesti ada buku aku yang hilang..!!!
Setiap tahun mak aku akan berleter sebab kena bayar duit  sebab buku hilang...
Bukan aku x jaga..
Tapi pernah beberapa kali...
Bila hujung tahun...
Ada jer buku teks yang aku bawa kena curi..!!!
Seriously do..!!!
Pernah sekali tu ...aku dah ikat cuku-cukup buku aku..
Letak atas meja dalam kelas..
Nak pulangkan selepas rehat...
Mmmmm...masuk dari rehat dah ada buku teks aku yang kena kebas...
Haaaaa....tahun ni aku lebih caring..
Minggu ni dah tahu nak kena pulang buku teks..
Memang sepanjang minggu ni aku x akan bawa buku teks gi sekolah...
Minggu ni minggu bahaya nak bawa buku teks..
Market panasss..!!!!
Dah tahu dah taktik si pencuri buku teks..
Hari ni dah confirm kena hantar buku teks tu baru aku bawa gi sekolah...
Tu pun...kemana sahaja aku pergi aku akan pastikan buku-buku tu berada disisiku...!!!
Bila dah pulangkan pada cikgu ...
Huhhhhhh.....!!!!!
Legaaaaaaaaa......!!!!!!



3 comments:

  1. Betul tu..thun 2016 menjadi tahun sejarah jugak sbb buku ank saya yg 2 org tu pun hilang..dlm kelas..x tau sapa yang rembat. Dh..mak dia kn byr..tahun2 sblm ni x prnh hilang pun

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. Alamak...sama-sama sejarah tapi sejarah berbeza..
    Sy dah sakit telinga kena bebel...tu sbb tahun ni nk rasa x kena leter..hihihi

    ReplyDelete