Tuesday, 14 September 2021

TEH PUN KENA SCAM KE?

 Teringin nak minum teh susu.Selalunya guna teh boh uncang teko tu 2 uncang untuk 1 mung teh susu.Tengok dalam botol teh dah tinggal seuncang.Mmm,kalau seuncang tak cukup nak buat teh susu.

Selongkar kotak bantuan makanan PKP.Alhamdulillah ada Teh Uncang...Terus jerang air.

Wah,ada penerangan kat belakang pack dia.

* Kalau untuk gelas guna 1 uncang

* Untuk teh susu guna 2 uncang..Ok,sama macam teh boh jugak la.

*Untuk teko guna 3 uncang teh..

Eh,teko dia sama macam teko kat rumah kita la...Tapi teko-teko kat rumah ni  pemalu.Jarang keluar dari kabinet dapur tu..Hihihi

Kita pun buka la bungkusan teh ni...



Tadaaaaaa.....
Teh uncang la sangatttt..!


Ok....kata la salah saya tak baca habis..!
Ada lable kecik ditampal tulis Serbuk Teh 100 g..kat bawahnya...
Habis tu kenapa lebih highlight tulisan

 "Teh Uncang"
lebih pekat lebih enak

Dan.....direction dia pun  about Teh Uncang kan????

Hihihi....ok cari penapis...kita bancuh la juga..Serbuk pun serbuk lah..


16 comments:

  1. Salam kenal cella... tentu sedap teh ni, tak pernah jumpa pun sebelum ni.

    ReplyDelete
  2. Kah kah kah.. kena scam pulakkk.. sabau aje la

    ReplyDelete
  3. hahahahh tukang packaging tu confuse apa tu serbuk apa tu uncang. salah plastik pulak.

    Cella..nanti follow blog baru ammi ye. yang lama dah kena block

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi...tu la pasal..
      Allahu,semoga dimudahkan urusan & unlock blog yang penuh catatan..Done follow blog baru

      Delete
  4. UIs nasib baik ziplock kalu tak kena ikat ngan getah gelang gitu nak kekalkan bau.tak pn saline dlm bekas kedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la...dah la halus now serbuknya...Dah namapun serbuk kanšŸ¤­

      Delete
  5. Adoi..terkena plak makcella, mujur lah barang free Kann..šŸ˜

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tau la silap tang mana boleh jadi lagu tu...hihihi

      Delete
  6. hahahaha...tak boleh tahan nak gelak jugak ni. Aduhaaiiii salah pek agaknya ni. Itu yang dia letak label kecik yang baru tu. Adududu..tokono den.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Label kecik tu kira macam ambil Starbuck punya cup..Isikan kopi 0 cap X...hahaha

      Delete
  7. haiyaaaaa! dasat betol teh scammer ni..
    lain mcm! haha

    ReplyDelete
  8. Ahahahaaa..... ini namanya lain di luar lan di dalam. Sabau ajelah Mama Cella. Janji sedap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selalu dengar lain dimulut lain dihati..Ini lain diluar lain didalam...hihihi

      Delete