Sunday, 26 September 2021

DINNER @ EKPERIMENT KITCHEN

Adah belanja makan malam ni..

Sesekali tak payah pegang stering..Boleh la pandang kiri kanan atas bawah..Hujan masih renyai tengah bandaraya KL masa gi ambil Cella kat Bukit Bintang


Kelihatan puncak Menara Kuala Lumpur dilitupi kabus..
Tapi ...itu pandangan kat atas...
Jom tengok pemandangan kat bawah pula...



Mmm..sana sini under consrtuction...lagi cun jalan kampung...hihibi..
time hujan pula...ngut...ngut...la nak bergerak..

Anak bujang bawa ke Eksperiment Kitchen. Dari KL nak kesana tu dekat sejam sebab hujan & traffic jam

Sampai tengah hujan  pulak.. 


Kena tunggu giliran nak masuk.Dah SOP nya gitu kan...Saya memang tak suka tempat sesak ramai orang..Tapi nak banyak songeh sangat kang..nanti anak-anak menyampah pula五..Jadi,ikut sajalah


Cella nak makan shellout.

Kongsi dengan saya..Mmm,kalau orang suka seafood rasanya lebih sesuai.Macam Cella & Adah depa suka ja...Tapi saya jamah sukit saja..Masih kenyang megi...hihihi

Tekak nak air saja.Walaupun hari hujan,tapi haus..Baru teringat tadi minum teh 0 limau masa breakfast sengsorang kat pagi tadi.Pastu masa makan megi ,saya buat teh panas.
Patut la haus....hari ni belum minum air kosong walau seteguk..Aduh,ni order lagi air manis..lemon ice ...tapi masih air manis la....huhuhu

Bukan banyak sangat pun shellout ni.Tapi tak terhabis Cella sebab saya hanya jamah sikit.Ok,saya bukan peminat seafood.
Patutnya order set talam..Dah tagline EK ini pun  "your talam expert"..
Nampak set talam dia lebih menarik..

Anak bujang order Mac & cheese with peperoni..Sedap pasta dia creamy & pedas.

Adah makan mac & chees dengam ayam pedas Korea..Saya rasa sikit..Pun sedap..
Nampaknya taste saya lebih ke western la nak berbanding seafood.Tapi kalau ikan goreng panas...saya tak tolak..hihihi

Cuma ,lain kali kalau nak dinner baik datang lagi awal atau lepas maghrib baru selesa.Ni tadi sebab tersangkut traffic jam...Nak masuk pula kena tunggu giliran.Jadi makan tu tak berapa rileks sebab dah dekat maghrib..Isyak pula awal sekarang...Macam kelam kabut.Apapun terima kasih anak-anak semut 3 beradik tu..Sebenarnya depa nak amik hati sebab seharian tinggalkan mak depa sengsorang ketakutan dalam  hujan lebat  kat rumah  tadi...hihihi
Depa tiga beradik tu selalu tanya + pelik...
Depa kata depa tak tau apa yang saya takutkan..
Kata depa,depa tak pernah rasa takut pun kalau tinggal sengsorang.
Mak saya pun selalu cakap macam tu sebab kalau balik kampung pun sama.Saya sangat penakut kalau dok rumah sorang-sorang tak kira siang atau malam.Bila mak tanya takut apa..

Huhuhu.....saya tak ada jawapan...Yang saya tau,saya memang takut...
Kalau ada ubat yang boleh dimakan untuk hilangkan rasa takut,saya nak makan ubat tu..huhuhu

10 comments:

  1. bgusnya anak2 akak. bwk mak mkn dkt luar sbb seharian xtemankan mak dkt rumah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kadang anak2 bagus ..
      Selalunya mak yang bagus...不不不不

      Delete
  2. Sama mcm mak kak lin.. takut, padahal rmh sndiri.. Agaknya org yg takut je yg fhm knp mak cella takut..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takut tu sebab suka mengusik diri sendiri..Suka pandang belakang & paranoid...
      Sukar nak hapuskan perasaan tu

      Delete
  3. Bercinta nak keluar bila hujan ni. Alhamdulillah anak anak belanja makan. Sedap makan shellout ramai ramai tapi saya suka makan kat rumah lagi kalau makan seafood. comot comot pun takpe. kat luar kena behave sikit tak puas makan. Hehehe..sedapnya mac & cheese ayam pedas Korea tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya ni 1st time saya merasa shellout...Cella kata kalau versi buttermilk lagi sedap..tapi lain kali saya tak akan order kot..selera tua dah tak sama orang muda五

      Delete
  4. sy akn tkot duk sorg kalo tmpt tu xbse.. kalo umh sndiri duk sorg pon xde hal..

    bgosnya ank2.. alhamdulillah kenyang.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya tak tau la tempat mana yang tak takut bagi saya ...Saya lebih rela duduk tempat terbuka dari tertutup.

      Alhamdulillah kenyang..

      Delete
  5. pan kecik tu bawak balik buat goreng telur pun best

    ReplyDelete