Cheeseball ni mak aku buat masa nak buka puasa yang sama ngan Nasi Ayam Rosmary tu...Tapi mak aku buat lebih untuk sahur sekali..
Petang semalam tu dah buat banyak-banayk..bekukan & masa sahur tinggal goreng jew....... Yang kunimg kat belakang tu baru golek dalam telur & belum golek dalam serbuk roti.Yang putih depan ni dah golek dalam sebuk roti
CHEESEBALL
6 biji kentang
1 cawan tepung gandum
sikit garam & serbuk lada hitam
10 keping cheesedale @ parmesan
1 telur
serbuk roti
minyak
1. Rebus kentang & masa masih panas lenyek + garam,lada hitam & tepung gandum.
2. Susun cheese 5 keping & potong jadi 5x6= 30 ketul..Buat yang sama pada cheese selebihnya
3. Bulatkan kentang lenyek & isi seketul cheese.Bulatkan semula sebesar buah melaka.Buat sampai habis
4. Celup dalam telur & golekkan dalam serbuk roti
5. Jikan nak simpan,selepas golek dalam sebuk roti,masukkan dalam bekas & frozenkan
6.Jika nak makan terus goreng sampai garing
Masa panas-panas...tengok cheese yang meleleh tu buat x tahan tu..
No comments:
Post a Comment