Angle Hair Pasta Soup
Semalam nyer iftar...
Iftar sempoi jerk...
Sorang semangkuk pasta soup ni...
Minum pun air apple Tropicana Twister jer..
Walapun sempoi tapi penuh ngan sayur & chickenball..
Sedap sangat chickenball hari ni
Sebab kenyal...
Iftar sempoi sebab mak aku masak lambat..
Dah dekat pukul 7 makam baru mak aku masak...
Sib baik sebelum azan mak aku dah siap masak,..
Semuanya sebab semalam kan cuti Hari Wesak...
Mak aku bz buat Cookies tempahan raya...
Mak aku tanya aku nak makan apa..
Mmm...apa- apapun ok jer...!
ANGLE HAIR PASTA SOUP
1/4 paket angle hair @ apa- apa pasta
30 biji bebola ayam( boelh je fishball)
1 batang carrot
1 pokok leek
1/4 broccoli
1 kiub bilis
1 tomato
1 bawang besar
2 bawang puti
2 sudu minyak
1. Panaskan minyak dan tumis bawang besar cincang
2.Tambah 3 cawan air dan masak hingga mendidih.Masukkan kiub bilis
3. Tambah bebola ayam..carrot..leek..tomato dan sesuakkan rasanya..
4. Masak hingga bebola timbul
5. Rebus pasta ikut arahan pada pack
6. Hidangkan pasta bersama sup
Homemade Chickenball...
Untuk bahan dan cara buat...boleh baca dan rujuk CARA BUAT BEBOLA AYAM kat sini
Sayur - sayuran...
Potong sayur- sayuran
Masak Sup
Seperiuk sup
Pasta Angle Hair
Celur @ rebus ikit arahan pada pack
Kalau angle hair ni sebab kecik
Hanya rebus 2 minit..
Tambah sikit garam dan minyak supaya x melekat
Siap iftar semalam
hahah kita kat sini buat laksa penang nyonya ke, mi kari ke, mi sup ke semua pakai ini pasta.. nak beli mi kuning sikit tapi mahal.. murah lagi pasta.
ReplyDeletesejarahnya pasta pun datang dari negeri cina.. Marco Polo bawak ..... ke itali..
so takde bezanya wakkk.
Ops...Pasta asal dari China ke...
DeleteKiter ingat dari Italy...heee.....ni semua Marco Polo punya pasal...kikiki...
Tapi guna pasta lagi baik dari mee kuning kan..sebab ada mee kuning yang kiter x suka sebab rasa kapur dia kuat...