Brunch Spaghetti Cendawan Krim. Dah 2 hari tak tanak nasi.
Sedap pula rasa spaghetti ni hari ni. Makan panas-panas. Kuah berkrim pedas-pedas lada hitam memang terasa.
SPAGHETTI CENDAWAN KRIM
1 paket spaghetti (saya guna pasta vermicelli)
10 cendawan kering- rendam kembang
1 tin susu cair
2 kiub ayam
2 sudu besar lada hitam
2 sudu parsley cincang
1 bawang holland - cincang
3 bawang putih - cintang
1sudu besar butter
2 sudu minyak
1.Jerang 1/2 periu air untuk rebus pasta
2.panaskan minyak & tumis bawang holland & bawang putih.
3. Masukkan cendawan hiris & goreng hinhga harum.
4. Tambah kiub ayam & goreng hingga cendawan layu.
5.Sambil tumis sambil rebus pasta lebih kurang 5-7 minit. Terus cedok pasta & masukkan dalam tumisan.
6.Gaul rata & curahkan susu. Cair.
7.Tambah lada hitam, butter & parsley cincang.
8.Gaul rata & sesuaikan rasa.
Sekuali spaghetti cendawan.
Kalau sy metsi makan bertambah, guna chili flakes pun sedap ganti lada hitam
ReplyDeleteNampak jugak la SK memang pemakan orangnya.. Hihihi
DeleteTapi untunnya SK makan banyak badan mantain.
Feveret ahnaff ni.. dia suka la creamy² camtu 😊
ReplyDeleteAnak-anak suka kan Jaja
DeleteSaya tengok mood juga.. Macam ni ada banyak"sampah sarap" ni boleh la.. Kalau bolognese tu tak berapa nak jalan.. Hihihi
Abang Farid suka sangat makanan begini.
ReplyDeleteKalau disiasat susur galur, entah-entah ada darah Italy..
DeleteHihihi