Friday, 3 February 2017

DIY ICE- CREAM

Ting..ting....ting....ting...ting...!!!
Eh,bunyi apa tu...??
Entah....x dengar pun...
Hehehe....sebenarnya aku dah sombong...
Hihihi....
Dulu kalau dengar bunyi tu aku berlari amik duit dalam cawan atas kabinet...
Cepat- cepat panggil abang Bangla jual ice cream tu....
Tapi hari ni aku dah sombong ...
Bunyi ting...ting...ting... tu aku dah x peduli...
Keh...keh...keh...


 Baru buat ice- cream Malaysia jer pun..
Aku dah berlagak...hihihi...
Acah berlagak ar sikit sebab dah ada stok ice cream DIY...


Semuanya kerana dak Aqil ni lar..!!!
Marin tu Achik post pic Aqil ngah licking Banana Ice Cream ni..
Eksyen lak tu sebab makan homemade ice cream pisang tu...
Dia eksyen sebab dia tau aku xde bekas ice cream tu....
Huaaaaaa......huhuhuhu...
Aku dah lama nak ice cream mold ni...
Tapi xtau nak beli kat mana..
Hari tu cari kat The Thrump xde..
The Trump tu nama kedai yang jual macam- macam barang dapur & hardware kat tempat aku..
Bukan Donald Thrump Pesiden Amerika tuh..hahaha

 Taraaaa....
Aqil, Hella pun dah ada DIY ice cream mold la...

Ni la dak Aqil tu...
Bukan yang kuning ...tapivyang x pakai baju tu..
Hehehehe...Aqil tu my cousin la..
Umur dia 6 tahun dah..tapi ada pelat cikit..
Eh,siap yang pelat ni..heee
Kalau ngan aku mesti dia nak menaggggggg jew..!!
Tapi dia x boleh sebut nama aku dengan betul..
Dia x boleh sebut Cella...
Dah bagi training banyak kali soh sebut CellA..
Tapi dia tetap sebut Hella..
Hahaha...ni jer yang aku bleh menang ngan dia..
Vangga oooo...boleh kalahkan dak umur 6 tahun...hihihi


Sebab xnak kalah gak ngan dak Aqil tu..
Aku pun nak tayang DIY ice cream mold ni kat dia..hahahaha..
Kakak yang belikan semalam masa kuar ngan kak Ziha...

Tapi aku kalah lagi ngan Aqil...
Sebab xde pisang...
Dah malam mana nak cari pisang..
Just buat ngan Sirap Bandung...
Nanti esok nak ajak mak aku beli tembikai...pisang...durian...hahaha
Yang ice cream Malaysia tu mak aku yang buat guna sirap bandung yang lebih cikit tu...
Pastu aku soh mak aku tambah plak ngan Tamar Cocoa...3 batang jew ice cream Malaysia tu untuk temankan 4 lagi diy ice ceam tu dalam freezer nanti...hahahaha
Dah siap masuk lam freezer,leh la gi tidur...
Nanti esok dah beku keras leh la makan..
Mmmmmm....x sabar nih..


Esok tu bangun tengok ..
Eh, mana perginya lagi 2 batang ice cream Malaysia..???
Aku soh temankan ice cream yang lain tu...
Tapi mana dorang 2 batang tu pergi...misteri nih..!!
Bila tanya mak aku...
Mak aku cakap abang dah ngap subuh- subuh tadi sebelum aku bangun lagi...
Pagi- pagi buta abang dah makan 2 batang ice cream Malaysia..
Sib baik diy ice cream tu selamat lagi...
Kalau x...mmm memang aku suruh abang ganti balik dengan ice cream Baskin's  Robin ar...!!!
Siram air panas cikit kat luar mold ice cream tu & cabut la ice cream tu cam Hang Tuah cabut keris mass lawan ngan Hang Jebat ....
Mmmmmmmm....

2 comments:

  1. Cukup ke dik cella dgn 1 je ice cream malaysia..he...he..berjaya ye dak aqil yg comei tu pengaruhi dik cella dgn ais cream.cantik mold tu...

    ReplyDelete
  2. Hehehe...memang x cukup...
    Tapi x per...nanti kiter buat lagi ice cream pisang...heeee

    ReplyDelete