Wednesday, 19 June 2019

KACANG EDAMAME

Kacang Edamame
Tau nama kacang ni sebab ada tulis kat bungkusan dia
Mak aku nak sangat makan kacang ni
Mak aku cakap sebab tengok Jamies Oliver guna kacang ni
Aku ingatkan Kacang apa
Bila tengok...
Kacang ni la selalu mak-mak order kalau kat Sushi King
Tapi aku x pernah try makan pun


Kat bungkusan tulis xyah rebus
Tapi mak aku cakap takut kembung perut
Mak aku rebus dulu letak sikit garam


Macam Kacang Peas
Tapi memang bukan Kacang Peas
Maka ku kata orang Indon panggil ni Kacang Jepang
Jepang mean Jepun la
Sebab kacang ni memang import dari Jepun
Kacang Frozen


Mcam Kacang Soya tapi bukan Kacang Soya
Sebab Kacang Soya warna putih
Mak aku cakap sebab tu ada orang Indon panggil Kedelai Jepang
Sebaba kalau Kacang Soya orang Indon panggil kacang Kedelai





1 pack ni RM12
Tapi ni pack yang beli masa kat KL
Masa otw nak balik raya minggu lepas
Mak aku singgah Mydin kat RTC Simpang Pulai
Beli lagi 2 pack
1 rebus kasi nenek
Nenek suka....sedap
1 lagi kasi Achik
Tapi x tau la Achik dah makan ke belum...


Ni beli masa bulan Ramadhan hari tu..

Walaupun beku tapi warna dia still hijau

Kulit dia kesat skit
Macam velvet kesat


Patutnya  terus makan jer
Tapi mak aku nak juga rebus dulu


Lepas dah rebus
Sedappp
Tapi hanya ku ngan mak aku la makan
Kakak xnak
Abang pun xnak
rugi...rugi...rugi

6 comments:

  1. Dorg tanak makan, untunglah Cella dan mak, hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heeee....betul3...rugi kakak ngan abang xnak makan sbb sedapppp

      Delete
  2. makan ratah gitu je ke makan dgn nasi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makan gitu jer...macam makan kacang rebus yang lain...minum teh O panas..huh...sedappp

      Delete
  3. Kita panggil kacang bbulu.. hehehe

    ReplyDelete