Monday, 13 March 2017

STRUGGLE MAKAN KENDURI


Jom gi kenduri...
Muka hangus belang kat pipi x clear lagi..
Tapi aku still nak juga gi kenduri
Hahaha..kenduri ni semalam la..Ahad
Hari ni dah Isnin ..mana ada orang nak wat kenduri...
Siapa nak gi kenduri hari Isnin..
Jangan x tau semalam aku ngan kakak ikut makbaku gi kenduri orang kahwin...
Selalunya aku memang malaz nak ikut gi kenduri
Tapi sebab bored kat umah..
Aku cakap nak ikut...
Dah siap nak gerak sekali kakak cakap kakak pun nak ikut..
Ish..x pernah berlaku dalam sejarah kakak request nak ikut gi kenduri..Mak aku dah cakap ngan kakak xyah ikut sebab mak aku dah janji ngan mak Ismail nak gibpklb12.30.... tapi kakak cakap dia teringin nak makan nasi kenduri..
Akhirnya,sebab tunggu kakak,pukul 12.45 baru gerak..
Sebab mak aku dah tunggu dalam kereta,akhirnya aku yang siapkan beg kakak.
Hangkut barang kakak masuk bonet..
Isi bekal spaghetti kakak dan iron baju kakak..
Sebabnya lepas kenduri nak terus hantar kakak balik kolej..




Kakak ngah makan nasi briyani ngan Daging Masak Hitam favourite nyer..
Mak aku ngan mak Ismail bersembang jer disebalik beg purple tu..
Haaa...yang aku nak citer ni betapa meriahnya kenduri ni..
Tak pernah aku gi kenduri  yang orangnya ramai giler...



Dalam pic x nampak sangat ramai tetamu tu.
Sebab amik pic pun control jer...
Malu do...meja ni meja buffet..
Masa sampai tu mak aku ngan mak Ismail gi salam ngan mak pengantin.


Pastu kena beratur panjanggggggg giler nak amik makanan..
Ada 2 stesen amik makanan tapi semu panjang macam orang nak beli tiket tengok bola final Piala Malaysia kot..!!!
Huh...mak aku cakap kalau camtu punyer ramai mau 5@6k jemputannya..
Besar betul kendurinya...!!!
Kitorang pun 1 jam baru dapat amik makanan..
Itupun aku ngan kakak Que..
Mak aku ngan mak Ismail jaga tempat duduk..
Huh ..memang STRUGGLE GILER..!!!
Nasi & lauk- lauk dia sedap giler...
Semua orang pun makan dengan excitednya sebab semu penat beratur kot ..
hahahaha.....



Baru amik makanan..pengantin pun masuk...
Huh...dah macam majlis kahwin dalam stadium..
Sebab dewan tu besar dan orang memang ramai..



Guddy bag...
Sebenarnya dapat 6 beg semuanya..
Hahahaha...bukan tamak..
Tapi mak aku cakap tu rezeki..
Sebabnya masa lalu kat meja Guddy bag tu kakak yang jaga guddy bag tu just bagi kat mak aku jer..
Kat aku kakak tu bagi beg gula-gula..
Tu yang beg kecik sikit warna purple gelap tu aku nyer la tuh...
Huh...terasa cam aku baru darjah 1..hihihihi..
Tapi masa nak balik masa mak aku gi salam ngan mak pengantin tu,
Mak pengantin siap bagi 4 beg tu  kat mak aku..
Sampai malu mak aku nak bawa sebab macam tamak jer..
Tapi mak pengantin tu tetap bagi juga..
Aku pun pelik sebab selalu gi kenduri orangn bagi sorang 1 guddy jer..
Rupanya mak aku cakap mak pengantin tu kawan kerja lama mak aku..
Adik mak pengantin tu plak senior sekolah mak aku..
Huh...berselirat penerangan mak aku..
Masa kitoranng balik tu pun masih ramai orang beratur panjang untuk ambil makanan..
Tetamu yang baru sampai pun berderet..
Masa gi kat kereta ,memang parking full..
Tepi jalan pun berderet panjang orang parking..
Bapoak arrrr...meriah tul kenduri tu..
Rupanya mak aku cakap mak pengantin tu citer..
Pengantin lelaki dan pengantin perempuan tu rumahnya dekat-dekat jerk..
So,dorang berpakat sekalikan kenduri tu 1 tempat..
Kumpul semua sedara mara kedua belah pihak..
Oooooo.....patut laaaa...
Hihihihi
Gitu lar citernyer
Jap nak save dalam schedule untuk publish nanti..


No comments:

Post a Comment