Saturday, 4 March 2017

BIJI TERATAI REBUS


 TERATAI
Oh Teratai Bunga Indah
Engkaulah Pujaan Hatiku
Telah Lama Ku Rindulkan
Wahai Teratai Bunga Indah

Sungguh Cantik Paras Wajahmu
Sinar Matamu Bagaikan Suria Pagi
Setiap Insan Selalu Terpikat
Memandangmu Teratai Bunga Indah

( Korus )
Ku Tak Menyangka Wahai Teratai Ku Sayang
Bagai Taufan Datang Menghembus Dirimu
Engkau Pun Terkulai
Dan Merunduklah Layu Tak Berseri Lagi....

Oh Tolong Lindungilah Dia
Agar Ku Dapat Bersamanya Lagi
Ku Inginkan Teratai Ku Sayang
Berseri Seperti Semula

(Ulang Dari Korus )

Wah...Oh (6x)
Wah...Oh (6x)
Teratai Bunga Indah

Haaa...best kan lagu ni..
tangkap nangis ooo aku kalau dengar lagu ni dalam citer "Rock Ooo" yang Que Haidar berlakon tu..
Berpuluh kali ulang tengok aku x jemu..
Mak aku jer belum dapat tengok full citer tu..
Dah berapa kali soh aku record,
Sebab mak aku cakap tu zaman mak aku remaja tu zaman rock tu..
Tapi aku lum sempat nak download dari you tube..
Aku tengok pun kat ASTRO jerk..
hihihihi..


Sebenarnya nak citer pasal Buah Teratai ni..
Ni nenek bawa dari kampung ni..
Semalam nenek datang sebab nak hantar kakak daftar..
Sib baik aku dah pernah tengok BUah Teratai ni..
DAH PERNAH CITER PASAL BUAH TERATAI kat sini....



Biji Teratai yang dah direbus..
Haaa... sebelum ni makan cenggitu jew..
yang ni nenek soh rebus dulu..
Nenek cakap zaman nenek kanak-kanak nenek rebus dulu sebelum makan..


Warna dia dah jadi pucat sikut bila dah rebus..

Bila dah kopek amik biji dalam dia..
Mmmmm...rasa dia macam Kacang tanah rebus..
Siapa yang suka Kacang Tanah Rebus...suka kot biji Teratai ni..
Aku..???
Mmmmmm...hehehe..xperlah..
Aku biar jer mak aku makan..
Hihihihi..
Kakak pun xnak..
Mak aku jew makan sengsorang..


Aku cuma rasa sebiji jew..
Asalnya mak aku nak kenakan aku..
Mak aku soh makanterus..
Hahahaha...sejal peristiwa kat sini.... tu...
Memang aku akan ingat sampai bila-bila..
Nak makan kena buang dulu tunas hijau dalam biji teratai tu..
Kalau nak tau naper....
 BACA ENTRY NI...

3 comments:

  1. Alamak sedapnya biji teratai..dah 3-4 tahun x makan...aunty suka yg fresh yg tak direbus...kadang2 aunty sengaja makan putik hujau tu...dulu merebak dlm kolam..sebab banyak sangat tak dpt dikawal..so angkat buang semua akar2 teratai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhhhh...seronoknya..
      Kalau ada lagi pokok teratai...kiter nak gi umah aunty lah...nak petik bunga teratai dan buah teratai...mmmmm...mezti best..!!!

      Delete
  2. Alamak sedapnya biji teratai..dah 3-4 tahun x makan...aunty suka yg fresh yg tak direbus...kadang2 aunty sengaja makan putik hujau tu...dulu merebak dlm kolam..sebab banyak sangat tak dpt dikawal..so angkat buang semua akar2 teratai...

    ReplyDelete