Sunday 17 May 2020

JUADAH IFTAR 23 RAMADHAN 2020{PKPB-COVID 19)

Dah masuk 24 Ramadhan dah pun..
Lagi 6 hari nak raya
Tahun ni macam dah confirm kena raya kat KL😭
Covid-19 punya pasal
Ni juadah iftar semalam
Hari ke 23 Ramadhan

1. SPAGHETTI BOLOGNESE

Mak aku masak Spaghetti Bolognese


Plating by abang...
Suruh abang isi makanan masa nak iftar
Abang pun segera tunjuk skill
Dulu abang memang western chef
Kepakaran abang masak seafood carbonara
Tapi abang sendiri x makan seafood🀣
Abang kata boss abang nyer wife preggy & selalu akan request abang masak fettucini carbonara..
Pernah sekali birthday mak aku abang masak pasta carbonara masa mak aku mandi & bila mak aku siap mandi pasta dah siap..
Tapi sejak hujung tahun lepas abang dah tukar profesion...
Masuk akademi yang memang xde kaitan langsung ngan culinary
Sebab tu agaknya bila suruh serve spaghetti ni abang terus amik sepit & pusingkan spaghetti tu & bagi kemas
Aku main belasah cedok macam cedok. Mee jerk.. 🀣
Takde skill lahangsong


Spaghetti

Sos Bolognese ni mak aku yang masak
With meatball
Sedap
Licinnnn

2.KARI KEPALA IKAN
Lauk mak aku
Mak aku memang nasi lover
Everyday nak makan nasi
Mak aku memang suka masak spaghetti bolognese
Tapi x suka makan
Aku memang perasan kalau bolognese memang mak aku x suka
Aku, abang & kakak memang mengadap pasta bolognese la..
Tak pandang dah kari tu


3. IKAN GORENG
Pun lauk mak aku
Coz mak aku jer makan nasi
Aku, kakak & abang makan spaghetti


4.ULAM & BUDU
Mak aku pulun makan  penuh nikmat
Licin ulam & budu tu mak aku makan sorang.
Kalau kambing tengok mau nangis
Mmmmmbekkk


5. KARIPAP FROZEN
Mak aku x masak kuih iftar semalam
Just goreng karipap frozen
Sebab semalam mak aku buat cookies yang kawan abang order..


6. MANGGA MASAK KUNING
Minggu lepas makan tembikaiiiiii jerπŸ‰πŸ‰πŸ‰πŸ‰πŸ‰πŸ‰πŸ‰
Minggu ni plak makan manggaaaaaaa jer plak🍐🍐🍐🍐🍐xde emoji mangga🀭
,



2 comments: