Wednesday, 13 May 2020

JUADAH IFTAR 19 RAMDHAN 2020-HAPPY BIRTHDAY TO MY LOVELY BROTHER (PKPB-COVID 19)

19 Ramdhan 1441 juga
Bersamaan 12 Mei 2020
Adalah juga ulang tahun hari kelahiran abang.

Happy Birthday My Lovely Brother..
Seorang abang yang biasa-biasa
Tapi kadangkala menjadi bukan besyer-besyer.. Haaaa caner tew?
Abang memang susah nak bangun kalau kejut waktu dia tidur.
Alarm handphone berbunyi nak runtuh bangunan pun dia boleh selamber tidur dengan lenanya..
Tapi kalau aku perlukan apa-apa, pukul 3 pagi pun abang akan bangun & terus gi cari..
Tambah lak kalau apa yang aku perlukan tu berkaitan dengan hal sekolah @ pelajaran.
Abang boleh x tidur temankan aku untuk siapkan.. Apa x cukup cakap jer, abang akan cari
Tahun lepas, waktu nak siapkan folio SPM abang sanggup tunggu aku sampai x tidur
Tetiba pensel warna aku guna sampai dah nak habis, sedangkan kerja belum siap
Abang bergegas gi NSK pukul 3 pagi & bawa balik pensel warna Luna kotak besar..
Last week aku dapat information kena buat video untuk online interview nak guna tripod stand..
Kena buat video & kena hantar lastday 12 May
Kelam kabut abang cari by online
Abang hadiahkan terus untuk aku..
Heee..
Kalau ngan kakak pun sama.
Kakak sebut jer nak soh hantar gi mana..
Abang mesti hantar..
Suruh lah amik kat mana pun abang akan gi amik..
Ops.. Abang ni mwmang chicken lover..
Dia boleh makan ayam siang malam paginpetang setiap kali makan nasi wajib kauk ayam..
Mak aku cakap abang ni sedara musang🤣🤣🤣🤣

 Sempena biethday abang dalam PKPB ni xde kek
Hahaha..
Ada juga la abang dapat Red Velvet Sicret Recipe slice cake dari kawan abang..
Tapi itu untuk abang jer la
Kitorang makan pizza


 Nampak macam banyak pizza ni
Tapi sebenarnya ni personel size jer..
Ada ceritanya...

 Ceritanya mak aku belanjer soh abang beli pizza regular size 4 pcs
Mak aku cakap belanja sorang 1pc
Boleh pilih topping apa yang disukai
Makan puas-puas ikut own taste
Mula abang nak order by Grab Food
Tapi x jadi
Pastu abang sendiri gi beli..
Abang call cakap regular size habis, orang ramai sangat
Abangbkata abang dah order personal size
Mak aku soh tukar amik larger size 2 pcs sebab kalau personel size yang tebal hanya crust jer.. Topping ciput
Ha ahhhh la... Aku oun x suka personel isize sebab topping cikit naw
Tapi abnag kata dah tanya kat kaunter xleh tukar sebab dah cashier dh key in..
Mmmmm...
Makanya dapatlah sorang 2pca personel size....
Tapi memang x puas la makan...
Topping dia ciput
Macam maka crust jerk...
Huhuhu

Makan jer lah plak buah mangga ni
Pengajarannya lain kali kalau nak makan puas jangan la order personel size.
Kenyang  tapi xpuas
Kena tunggu la lepas ni sapa lak nak belanja pizza nak yang topping tebal tau
Hahahaha

2 comments:

  1. Happy birthday to abang cells. Semoga sehat, panjang umur,murah rezeki sentiasa, kerja elok...dan dapat menjaga keluarga mak, adik beradik etc ..Dan isteri anak anak ..👍 (oneday).

    Memang budak lelaki dia orang boleh tidur 25jam sehari.

    So no surprise there..


    ReplyDelete
    Replies
    1. 😀Kalau abang baca ni, mau senyum sampai telinga..
      Anyway terima kasih wish & doa yang baik untuk abang..

      Setujuuuuuu... 25 jam sehari.. 🤣🤣🤣

      Delete