Wednesday, 6 May 2020

ROTI JOHN CHEEZY & CERITANYA-PERINTAH KAWALAN PERGERAKAN(RMADHAN 2020)


Cheezy Roti John..
Main dish untuk iftar hari Isnin
Hari  ke 11 Ramadhan.
Kisahnya bermula hari Ahad
Hari ke 10 bsrpuasa.
Chik Zul jiran selang 1 rumah bagi rot john cheese
Ada cerita dah dalam post JUADAH IFTAR RAMADHAN 10...
Esoknya,(semalam la) mak aku cakap dah order roti john tu untuk iftar
Waaaaaa...... order dari mana...
Ok.. Ni la ceritanya..



Sedap roti john ni
Selama ni pada aku roti john yang paling sedap pernah aku makan kat Alamanda Putrajaya.. Roti john dia memang power.
Mak aku yang sebelum ni x pwrnah nak cuba makan roti john yang selalu kitorang beli pun boleh suka.
Roti john ke dua sedap yabg abang pernah beli kat Unan... Pun sangat sedap dengan cheese leleh dia.
Rupanya itu brunch Putrajaya laaa..
Patut la sedap...

Ni roti john yang ke-3 tersedap...
Yang mak aku order tu la
Untuk iftar hari Isnin


Padu rasa dia...


Mak aku order 5 pcs
Mak aku cakap nak tanya chik zul tu belinkat mana segan plak..
Takkan nak gi ketuk pintu tanya
Abang cakap hari tu ada jer tampal iklan tu kat lobi lift tapi dah xde
Mak aku cakap try cari kat Group Komuniti
Group Komuniti ni nama jer komuniti tempat ni tapi sebab open member
Entah mana-mana orangbpun joint samoai kat Sungai Buluh, PJ bagai
Mak aku cakap jumpa iklan roti john tu dalam group komuniti.
Location BTR.
Cod charge ikut jarak
Kalau dekat charge rm2..
Kalau jauh rm5
Mmmm. Kalau BTR cod charge rm5 la tu.
Tapi bila dah kasi adress owner dia cakap 5pcs tu just rm20..
Maknanya 1 hanya rm4
Abang kata murah sangat tu sebab cheese
Biasa rm6..
Mmm agaknya dia nk kasi discount Ramadhan kot..
Pastu boleh pilih nak delivery pukul berapa.
Dorang ada 3x delivery
Pukul 2pm, 4pm & 6pm
Opkos la pilih pukul 6 sebab itunyang paling dekat dengan waktu iftar.
Ok la tu plus COD rm5, total rm25 la
Bila dah kasi adress & tanya total harga
Owner tu cakap rm20..
Bila tanya cod charge dia kata xpayah..
Pastu dia cakap xper, nanti dia hantar pukul 7 supaya dapat makan panas-panas.
Ish, biar betik, jauh gak tu BTR ngan rumah kitorang, kang x sempat caner?
Bila tanya lagi cod charge dia kata x yah
Sebab dia hanya selang beberapa buah rumah jer
What??
Laaaaaaaaa... awat x habaq awai-awai?
不不不不不
Agaknya sejak Perintah Kawalan Pergerakan dorang memang beroperasi daru rumah kot.
Check semula group, sejak PKP 2 lagi dorang dah staft COD.
Laaaa.. naper aku x tahu??? 五五五
BTR tu maybe kedai dorang..


Pic promo dari owner

Memang sama pic & real


Memang sedap


Sesuai namanya
Patutla tengok old post,
Penuh sesak kios dorang kat BTR bazar ramdhan

Sedap & harga sangattttttt berpatutan


Nanti lain kali nk try moza chwese plak


Pukul 7  memang dah sampai rti nya
Dwpan ointu
Mak aku tengah mandi
Aku yang terima & bayar..
塈堶堹塈..
Dapat makan roti john sedap tanpa keluar rumah
Yang specialnya
Panas-panas!!!

No comments:

Post a Comment