Hari Khamis nyer breakfast & bekal hari K
Kakak jer
Aku x minat sangat kue teow
Aku lagi minat mee or mihun
Tapi dah mak aku masak..
Makan jer lah...
Telut mata..
2 pcs kuning dia keras untuk abang & kakak.. 2 yang cair untuk aku ngan mak aku
Telur mata goyang-goyang kat dalam tu yezzz aku suka egg yolk yang cait camtu
Aku boleh hirup meleleh2 tu dengan feelingnya
Hahahaa
Abang kena telur mata yang kuning dia beju sebab takut pecah kang meleleh lak bekal abang
Kakak lak memang hanya akan makan white egg jer..
Eggyolk memang kakak akan buang.
Kalau makan telur rebus pun kakak x makan kuningnya
So mak aku kata kena masak keras supaya senang kakak nak asingkan putih & kuningbya
Kalau masak kuning dia cair..
Buatnya telur kuning tu pecah meleleh..
Mau kakak buang ngan kue toew sekali
KUE TOEW GORENG BEKAL
2 bungkus kue teow
1 mangkuk ayam hiris
1 kiub ayam
1 ikat kucai
2 cili merah
3 sudu minyak
2 sudu teh garam
1/2 cawan kicap manis
1/2 cawan cili blend + bawang + bawang putih
1. Panaskan minyak goreng ayam hingga masak
2. Terus masukkan cili blend & masak hingga naik minyak
3.Tambah garam, kiub ayam & cili merah
4. Basuh kue teow & masukkan kedalam bahan tumis & kacau rata sambil direnjis kicap
5. Tambah kucai & gaul rata & sesuaikan rasa
#Tips untuk telur mata caait didalam..
Minyak kena agak banyak anggaran 1 cawan. Panaskan hingga nampak berasap baru masukkan telur dengan hati2.. Sambil siram minyaknatas telur. Sekejapan sahaja putih telur akan beku & kuning dalamnya masih cair. Angkat
2 bungkus kue teow dibahagi 4 orang
Kali ninaku nyer pinggan dapat sesama interframe ngan bekal semua
Hahahaha..
Itupun 2x aku makan baru habis
Separuh makan pagi
Separug lagi makan time tengahari
Macam biasa update makan bekal
Masa ni aku dah makan separuh pinggan dah
No comments:
Post a Comment