Sunday, 22 December 2019

HABIS DAH CUTI-CUTI... JOM BALIK KL

2 minggu bercuti suka suki dah habis
Seminggu family vacation @ Pangkor & Cameron Higland + konvokasyen abang
Seminggu leisure time @ Kedah
Makan+makan + makan kenduri
Memancing2
Tibalah masa yang x best
Huhuhu
Kena balik KL
Huhuhu
Mak aku cakap CC dah whatsApp minta paperwork apa ntah hari Isnin..
aku x faham sangat
Pukul 3.30 pagi mak aku dah kejutkan suruh siap2
Nak bertolak awal
4.15 pagi dah masuk tol
Gelap gulita jalan
Mak aku cakap target pukul 6 benti solat Subuh @ R&R Sungai Perak
Tapi masa sampi Sungai Perak baru pukul 5.45 pagi.
Subuh belum azan
Teruskan target benti subuh kat Simpang Pulai lepas Terowong Menora


Pukul 6.30 dah sampai Ipoh
Siap solat terus jalan
Patut boleh jer balik esok Ahad
Tapi kakak nak gi kenduri
Mak aku cakap mak Ismail pun jemput ajak bersama rombongan pengantin  kenduri kahwin abang Ismail kat Ipoh hari ni
Mak aku kata kalau x kerana kakak pun ada majlis perkahwinan kawan kakak
Mak aku kata nak jer joint majlis perkahwinan abang Ismail kat Ipoh ni
Kalau kita joint rombongan pengantin dapat la makan kat meja VIP
Hahaha
Takpelah, mak aku kata kita gi jer lah majlis perkahwinan sebelah abang Ismail plak minggi depat @ KL

Sunrise @ Perak..
Sebab dah pagi
Dah cerah kakak nak drive
Haaaa... 2 bulan kakak kat Kedah akhirnya berjaya juga kakak dapat lesen memandu
Kalau kat KL sampai dah 3x mati Lesen L kakak xnak gi belajar driving
Balik Kedah sebab tolong jaga nenek x sihat hari tu..
Lepas nenak dah sihat Achik paksa kakak gi driving school
Achik yang uruskan..
Makanya balik KL kali ni
Mak aku drive sampai Tapah
Benti breakfast..
Mak aku ngan kakak jer breakfast
Aku gi toilet sebab sakit pewut
Kakak sambung drive sampai Sungai Buluh
Mak aku soh drive sampai rumah
Tapi kakak kata takut lambat sebab maza sampai Sungai Buluh dah pukul 10 lebih

Masa kakak drive dari Tapah
Kakak singgah sekali kat Behrang
Kakak kata sebab tangan dah kebas
Genggam stereng kuat sangat bila nak memotong lori
不不不不不

Nampak ni
Mmmm..... Dah x best macam dolu
Dolu semua sedap
Now beli  sorang 1 pun x habis
Aku beli Almond Bar 3 pcs
1 untuk aku, 1mak aku & 1 nak bawa balik. untuk abang...
Mmm... Dah x sesedap yang selalu beli kat Mydin kat RTC Simpang pulai tu
Rasa hambar x rangup
Kakak beli cream horn..
Sekali gigit jer kakak dah xnak
Tak sedap macam dulu
Dulu cream dia sejuk, lemak..soft, moist & kurang manis
Sekarang rasa butter cream semata2
Mak aku pun cakap rasa dah macam makan butter yang kita mix masa nak buat butter cake dah..
Berminyak & rasa krup krap gula icing
Kenapa jadi macam tu??????
Kenapa dah x buat sedap2 macam sebelum ni
Macam yang aku selalu beli kat RTC time balik kampung
Mengapa ¿
Why...???????
Frust tau...!!!!

Jalan dah mula sesak arah utra
Selalu balaik kampung @ balik KL
Aku yang akan teman mak aku kat depan
Kakak akan membuter kat belakang
Today... Aku lak membuter kat belakang
Hahahaha



Lepas Tanjung Malim sampai ke KL
Memang traffic arah utara sesak panjang
Huh sib baik arah KL x jem...
Kalau jem...
Menangis la kakak x dapat gi majlis kawin kawan kakak...
Hahaha
Alhamdulillah..
Dah selamat sampai KL....

5 comments:

  1. Alhamdulillah selamat kembali ke KL

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ sis...
      Tapi bila petang rindu nak memancingggggg
      Huhuhu

      Delete
  2. Tunggu result ni dok Kedah la.. belajar memandu Dan lepak dua Bulan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu arrr nenek ajak dok sana belajar driving..
      Tapi kiter rasa nak balik KL nak kerja cari duit dulu.. Kesian plak mak kiter baru berhabis untuk kakak amik lesen.. Bercuti baru ni..
      Plab asal kiter nak kerja bln 12.. Dah lari timing.. Kena start bln january la plak

      Delete
    2. Ala Cari kerja kat Kedah je. Teman nenek...esok dah belajar takde masa. Dah Tu kawen ..

      Delete