Bekal aku hari Jumaat..
Angle Hair pasta la..
Buka rambut...heee
Dah lama juga mak aku x masakkan bekal untuk aku..
Sejak abang ngan kakak dah dok asrama ni..aku dah jarang bawa bekal..
Mak aku kata malas dah nk masak pagi2..
Huhuhuhu..
Kadang-kadang aku minta juga mak aku masak bekal..
tapi mak aku suruh bawa bekal roti jer..
Alaaaaaaa.... xnak la...
Nak bawa bekal sedap-sedap...MACAM DALAM FOLDER BEKAL NI...
Sebenarnya mak aku masak hari ni bukan untuk bekal aku pun...
Mak aku masak Angle Hair Olio ni sebab mak aku kata ada jamuan raya...
So...aku dapat la juga bawa bekal sebab dah memang mak aku masak banyak..
Bukan ni jer tau...
Ada lagiiiii...
Dua bekas ni mak aku kata nak bawa untuk jamuan raya tu...
Dua bekas yang besar tu mak aku bawa...
Yang dalam tupperware kecik dekat kobis tu aku nyer..
Hahahaa...camaner plak kobis tu terinterframe...
Hehehe....
Aku bawa sikit jer..
Tapi dapat la makan ngan Umi Amirah ..
ANGLE HAIR OLIO..mak aku
2 paket Angle Hair pasta San Remo
1 kg daging (potong-potong &blend kering)
(boleh guna daging cincang -tapi daging fresh lagi sedap)
5 bawang putih(cincang)
2 sudu besar lada hitam tumbuk
2 bawang besar-dadu halus
1 cawan minyak
5 pokok daun sup/parsley(cincang)
Garam
1. Masak air yang banyak + sikit garam .
2. Rebus angle hair agak-agak 5 minit .
3. Potong-potong daging & blend kering hingga daging hancur .
4. Panaskan 1 cawan minyak & tumis bawang besar & bawang putih hingga harum.
5. Masukkan daging kisar & kacau hingga berubah warna & masak.
6. Masukkan angle hair yang sudah direbus & tabur lada hitam..
7. Gaul rata & matikan api.
8. Tabur daun parsley cincang & siap...
6. Masukkan
nie makan tak payah pakai sos ker ?
ReplyDeleteYang ni makan gitew jer..
ReplyDeleteYang mak saya pernah masak kalau makan ngan sos tu bolognese & carbonara...
saya suka semua jenis pasta....heee
akak pon suka jugak ;)
ReplyDelete