Kalau dah masak asam pedas...Harus la diiringi lempeng.
Selalu gu dengan lempeng kosong kan...
Kali ni buat lempeng kelapa pula...Dua keping simpan anak jantan tu makan balik kerja.
3 keping lagi pulun makan ngan anak dara bongsu tu.Patutnya minggu ni dah daftar sem baru..dapat la dok rumah seminggu lagi sebelum daftar weekend ni..
Sedap tu lempeng..lama tk makan
ReplyDeleteIn shaa Allah sedap..makan panas2 time hujan pulak
DeleteSedapnya lempeng kelapa! Walaupun baru jugak makan (di kedai 🤭), tetap rasa teringin bila nampak mamaCella buat.
ReplyDeleteAyat last tu tertinggal tulis ya? Versi..?
Hahaha...ni la bila buat kerja tak double check....hihihi
Deletedah letsk link versi tebal & gaaring
Terima kasih UO...
dapnye.. selalu makan lempeng ngan sambal. ngan asam pedas pun sedap yer.. leh cuba la nanti
ReplyDeleteasam pedas ni...cicah roti canai pun sedap MA
DeleteMesti meresap kuah asam pedas ke lempeng tu. Kalau sy, empat baru cukup, silap² lima keping terus!
ReplyDeleteKalau lempeng cair tu yer SK kena sorang 5 keping...Ni lempeng kelapa tebal...sekeping pun dia kembang dalam perut🤣
Deleteaduh sedapnya lempeng kelapa tu kak oi
ReplyDeleteJom..jom ..kita melempeng
DeleteKalau di melaka, sesetengah kedai hidangkan roti canai dgn asam pedas.. sdp juga sesekali ubah selera.. 😉
ReplyDeleteSaya suka roti canai cicah asam pedas tu Kak Lin..Kadang kalau masak asam pedas,sengaja beli roti canai frozen nak cicah
DeleteHari tu saya singgah sini tapi tak tinggalkan komen. Saya teringin makan lempeng kelapa tapi lempeng ubi kayu tambah kelapa parut. Pagi tadi hendak buat, sekali nak kupas ubi kayu semuanya sudah biru-biru lebam. Tak jadilah melempeng....
ReplyDelete