10 biji buah naga merah.
2 biji tembikai merah.
10 biji buah mangga masak.
5 apple hijau.
5 apple merah.
4 tin laici.
2 tin longan.
15 tin susu cair.
8 tin susu pekat.
1 beg ice tube
1. Semua buah segar dipotong dadu.
2. Bancuh susu pekat dengan susu cair hingga sebati.
3. Tambah buah-buahan segar dan buah-buahan tin bersama sirap buah dalam tin tu.
4. Kacau beberapa minit supaya warna buah naga bercampur susu.
5.Tambah air batu banyak-banyak..
6. Biarkan sekejap bagi ais sedikit mencair dan minuman jadi sejuk.
7.Kalau pekat sangat atau terlebih manis,jangan tambah air kerana akan membuat rasa kurang sedap,sebaliknya ..tambah air batu.
Kuncinya..
*JANGAN CAMPUR AIR*
Sedapnyer minum musim3 panas gini
ReplyDeleteAlhamdulillah...
DeleteHari tu kita Iman buat juga tapi guna buah cocktail dalam tin, laici & nata de coco jer.
ReplyDeletePun sedap kan...
DeleteCuma buah naga memberi warna pink..
Aduhai.... sedap betul layan tekak! Manis. Sejuk. Bergelas-gelaslah jawabnya masuk perut.
ReplyDeleteHahaha ..
DeleteBaru hari Sabtu ke Ahad cikgu dah minum bergelas minuman punch kat sekolah cikgu kan..
ðŸ¤