Friday, 8 March 2019

BEKAL LEPAT PISANG

 Lepat Pisang
Bekal semalam..
Tema kuih lagi...

 Ni untuk tinggalkan kat umah...


 Bekal....

LEPAT PISANG
10 biji pisang
½ cawan santan
1 cawan tepung beras
½ cawan gula perang
½ sudu teh garam
½ cawan kelapa
daun pisang

1. Blend pisang dan santan
2. Tuang dalam bekas & tambah gula,gara,kelapa dan tepung beras.gaul sebati
3. Layur daun pisang dan koyakkan menjadi saiz selebar tapak tangan.
4. Bentang semeping daun pisang dan letak 1 sudu besar adunan.
5. Bungkus hingga selesai dan kukus 20 minit hingga masak

 Pisang yang dah siap blend dengan santan hingga  halus..

 Campur gula,garam,kelapa & teoung beras.Gaul rata


Bungkus dalam daun  pisang & kukus hingga masak..

Ready to eat....

No comments:

Post a Comment