Hari Sabtu semua cuti..Pepagi buta lepas subuh saya ajak semua pi sarapan kat Bangi..rasa terbayang kopi dia...
Mmm...depa tak layan...semua sayang selimut dan bantal...!
Nasib baik TTK layan la mak dia sebab kesian semua orang takmo sarapan kat luar.Depa minta tapaw ja.Tapi TTK pun layan ada makna tu...hihihi
Tak kisah la...janji dia nak ikut merangkap jadi supir..hihihi
Pepagi kami berdua beranak layan sarapan kat Kedai Kopi Tepian Bangi.Bukan Nasi Lemak ye.
Ni saya amik pulut lemak tapi condiment nasi lemak.
hihihi
Pulut Lemak
Sambal Paru
Kacang bilis
Timun
RM8
Kalau versi sos santan lagi syok
Roti bakar & telur ½ masak.
Tak ingat berapa harga..Kalau sebwlum ni roti bakar kaya RM4..La ni tak tau berapa harga..
Kopi adalah signiture sini
Harus la order kan...
Secawan RM3.20
Kalau tak silap masa SARAPAN KAT SINI BULAN MAC HARI TU.... kopinya RM3 ..
Mungkin peningkatan kos agaknya.
Alhamdulillah,
gendang gendut tali kecapi
Kenyang perut suka hati..
Balik,ajak Cella singgah IOI Putrajaya nak cari kasut..
Biaq depa di rumah pepandai la depa selongkar dapur cari sarapan..Sapa suruh tak nak ikut kan....hihihi
Sedapnya sarapan macam ni. Kopi tu hidang dalam cawan klasik, mesti lagi umph rasanya
ReplyDeleteBetul..pinggan mangkuk juga memberi feel berbeza kan
Deletesama ngan MA...kalau x de hal memang liat je nak kuar awal pagi bila hari cuti tu.... gigih lagi masak kat dapur dr nak bersiat & start enjil keta.. ha ha ha....
ReplyDeleteSaya pum tak la selalu,tapi time teringin tu gigih ke Bangi tu bukan la dekat dengan rumah.Tali MA punya bancuhan kopi mesti lagi mengancam kan...☕
Deletegeram je tengok kaswi gedik duk lalu lalang teringin nak cuba buat sendiri tapi malas nak masuk dapur haha
ReplyDeleteJom Afzan,kita try buat kaswi gedik weekend ni.
DeleteTapi saya lagi suka versi Thai yang makan dengan sos santan pekat tu
Inilah yg dikatakan breakfast like a king... meriahhh semua ada
ReplyDeleteHihihi....kalau boleh sokmo nak makan like king...pastu camana nak kurus..hihihi
DeleteDah ada anak besar² ni senang kan, tinggai ja...sy ni kena angkut semua la, tak harap nak biaq depa dok rumah. Satgi makan tak tenang, ghisau macam-macam haha ...
ReplyDeleteBetoi PH .Lagi-lagi sekarang ni macam-macam kan..risau keselamatan anak-anak..
DeleteSaya dah lepas fasa tu...
Dulu ke mana pun berangkut anak-anak even ke kuliah pun,masak bawa bekal..Kita masuk kelas depa berkelah tepi kereta .Kejap-kejap kita keluar jenguk.
La ni dah rindu pula moment2 tu😭
Wah! Semua menu menggoda selera. Terliur-liur orang LD tengok telur setengah masak dengan sambal paru tu tau.
ReplyDeleteHihihi...
Deletetapi saya merindu nasi kuning Sabah...sambal paru masakan cikgu mesti lagi lazat...😍
nampak sedap semuanya tu kak, terutama telur gedik2 tu
ReplyDeleteJom..Dana kita buat telur gedik.
DeleteNanti saya nak share baru ni saya buat telur gedik yang saya kira perfect untuk amatur macam saya ni..Tunggu tau entrinya..hihihi
Tengok macam nasi lemak, rupanya pulut…boleh jadi menu baru ni mamaCella 😁
ReplyDeleteYa Ujie..
DeleteKalau kat belah Kedah..pulut kulus gaul santan( pulut lemak) selain dimakan dengan mangga,durian dan inti kelapa manis....jugamakan dengan sambal bilis,sambal ikan dan gulai ayam.
Sekarang ni mana- mana tempat memang dah mahal..harga memang naik...
ReplyDelete