Thursday, 20 July 2023

SARAPAN @ TEPIAN BANGI LAGI...

 Hari Sabtu semua cuti..Pepagi buta lepas subuh saya ajak semua pi sarapan kat Bangi..rasa terbayang kopi  dia...

Mmm...depa tak layan...semua sayang selimut dan bantal...!


Nasib baik TTK  layan la mak dia sebab kesian semua orang takmo sarapan kat luar.Depa minta tapaw ja.Tapi TTK pun layan ada makna tu...hihihi

Tak kisah la...janji dia nak ikut merangkap jadi supir..hihihi

Pepagi kami berdua beranak layan sarapan kat Kedai Kopi Tepian Bangi.


Saya pilih  hidangan ni...
Bukan Nasi Lemak ye.

Ni saya amik pulut lemak tapi condiment nasi lemak.
hihihi

Pulut Lemak
Sambal Paru
Kacang bilis
Timun

RM8


Kaswi Gediks yang tengah viral.Tapi ni versi kelapa
Kalau versi sos santan lagi syok


Kalau datang sini haruslah telur ½ masak


Cella punya ..

Roti bakar & telur ½ masak.
Tak ingat berapa harga..Kalau sebwlum ni roti bakar kaya RM4..La ni tak tau berapa harga..
Kopi adalah signiture sini 
Harus la order kan...
Secawan RM3.20

Kalau tak silap masa SARAPAN KAT SINI BULAN MAC HARI TU.... kopinya RM3 ..
Mungkin peningkatan kos agaknya.

Alhamdulillah,
gendang gendut tali kecapi
Kenyang perut suka hati..

Balik,ajak Cella singgah IOI Putrajaya nak cari kasut..
Biaq depa di rumah pepandai la depa selongkar dapur cari sarapan..Sapa suruh tak nak ikut kan....hihihi

17 comments:

  1. Sedapnya sarapan macam ni. Kopi tu hidang dalam cawan klasik, mesti lagi umph rasanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul..pinggan mangkuk juga memberi feel berbeza kan

      Delete
  2. sama ngan MA...kalau x de hal memang liat je nak kuar awal pagi bila hari cuti tu.... gigih lagi masak kat dapur dr nak bersiat & start enjil keta.. ha ha ha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pum tak la selalu,tapi time teringin tu gigih ke Bangi tu bukan la dekat dengan rumah.Tali MA punya bancuhan kopi mesti lagi mengancam kan...☕

      Delete
  3. geram je tengok kaswi gedik duk lalu lalang teringin nak cuba buat sendiri tapi malas nak masuk dapur haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom Afzan,kita try buat kaswi gedik weekend ni.
      Tapi saya lagi suka versi Thai yang makan dengan sos santan pekat tu

      Delete
  4. Inilah yg dikatakan breakfast like a king... meriahhh semua ada

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi....kalau boleh sokmo nak makan like king...pastu camana nak kurus..hihihi

      Delete
  5. Dah ada anak besar² ni senang kan, tinggai ja...sy ni kena angkut semua la, tak harap nak biaq depa dok rumah. Satgi makan tak tenang, ghisau macam-macam haha ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betoi PH .Lagi-lagi sekarang ni macam-macam kan..risau keselamatan anak-anak..

      Saya dah lepas fasa tu...
      Dulu ke mana pun berangkut anak-anak even ke kuliah pun,masak bawa bekal..Kita masuk kelas depa berkelah tepi kereta .Kejap-kejap kita keluar jenguk.

      La ni dah rindu pula moment2 tu😭

      Delete
  6. Wah! Semua menu menggoda selera. Terliur-liur orang LD tengok telur setengah masak dengan sambal paru tu tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi...
      tapi saya merindu nasi kuning Sabah...sambal paru masakan cikgu mesti lagi lazat...😍

      Delete
  7. nampak sedap semuanya tu kak, terutama telur gedik2 tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom..Dana kita buat telur gedik.
      Nanti saya nak share baru ni saya buat telur gedik yang saya kira perfect untuk amatur macam saya ni..Tunggu tau entrinya..hihihi

      Delete
  8. Tengok macam nasi lemak, rupanya pulut…boleh jadi menu baru ni mamaCella 😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Ujie..
      Kalau kat belah Kedah..pulut kulus gaul santan( pulut lemak) selain dimakan dengan mangga,durian dan inti kelapa manis....jugamakan dengan sambal bilis,sambal ikan dan gulai ayam.

      Delete
  9. Sekarang ni mana- mana tempat memang dah mahal..harga memang naik...

    ReplyDelete