Saturday, 3 June 2017

DAGING KAMBING MASAK LADA

Daging Kambing Masak Lada...
Lauk untuk Iftar Hari Khamis...
Lauk sempoi tapi semua suka..
Aku ..mak aku & abang...
Kakak memang x suka kambing..
Tapi xde masalah sebab kakak xde..
Yang ada semua yang suka kambing.. 
Lauk Kambing Masak Lada ni me.ang antara lauk yang selalu mak aku masak..
Selain tu...Kambing juga mak aku masak :
KAMBING MASAK LADA di sini...
KAMBING BLACK PEPPER kat sini...
GULAI KAMBING kat sini...
STRW KAMBING kat sini...
KAMBING ROSEMARY...
KAMBING GORENG KUNYIT..kat sini
KAMBING BOLOGNESE kat sini...
KAMBING KEBAB kat sini..

KAMBING MASAK LADA..mak aku
¼ kg daging kambing
2 sudu minyak
1 pokok daun bawang
5 cili padi
2 bijinkentang - potong dan goreng masak
garam

Bahan Tumbuk:
1 ketul kecik kunyit
3 hiris halia
3 bawang putih
1 bawang besar
1 susu besar lada hitam biji


1. Basuhnkambing dengam tepung gandum dan cuci bersih


2. Bahan untuk tumbuk


3. Tumbuk lumat...Kalau masak banyak boleh jer blend


4 Gaul bahan tumbuk dengan daging


5. Panaskan minyak dan tumis daging yang digaul bahan tumbuk


6. Bila daging empuk masukkan kentang goreng


7. Masukkan cili yang dipatahkan


8. Masuk daun bawang


9. Sesuaikan rasa..

*** Ops...bulan puasa...
       Haha...agak - agak la

No comments:

Post a Comment