Saturday, 3 September 2016

KUIH SERABAI...SPAGETTI..CREAM CREAKER KOPI O

Kuih Serabai Kuah Durian..
Sarapan pagi ..
Sebenarnya mak aku juga masak Laksa Lemak Utara..untuk sarapan..tapi lupa nk amik gambar..
Mak aku ngan kakak makan Laksa untuk sarapan..
mmm..aku cannot go la pepagi makan laksa
Aku makan Serabai Kuah Durian ni..
Yang ni...
Yes..I can..
Coz..I likeeeeee Duriannnnn...!!

Durian tu sebenarnya beli malam tadi..
Kakak la nak makan durian..
Aku ingat kakak x suka durian..hihihi
Sebabnya semalam tu hari Jumaat Achik post gmbar tengah makan Pulut Durian kat Family Group WhatsApp..


Ni la gambar Pulut Durian yang Achik post tu.
Pulut bentuk love tu..jiwang la Achik sekarang ni..hahaha

Tengok dalam group..mak aku ngan achik dok sembang topik durian jer..
Dah xde durian murah macam dulu..

Banyak ni Achik ckp harganya lebih RM100.
Achik bagitau..Haikal balik
Abang pun Outing   & balik umah Achik & nenek dah buatkan Serawa Durian untuk abang..
mmm...abang tu peliks skit...
Durian mentah dia x makan....
Dia kata durian fresh tu busuk...tapi kalau dah buat serawa cicah ngan roti dia makan plak..xde plak dia cakap busuk..mmmm


Jangan x tau...
Durian ni kakak yang gi beli..
2 biji RM50..
Lupa nak amik gambar 2 biji durian tu sebab kakak tu excited sangat nak kopek durian tu sendiri..
Dah siap masuk isi dalam bekas..mak aku plak cepat2 gi buang kulit durian tu sebab mak aku kata bau dia dh sekampung..hihihi
Achik kata..
Kira kakak HEBAT  la..pandai beli durian..
Isi tebal..kuning
Selalu mak-mak & bapak-bapak jer yang beli durian..hahaha
Mak aku suruh kakak yang gi beli durian tu sebab mak aku parking kereta block keta orang lain..so kena la tunggu lam keta..

Semua orang dah makan durian..
Hanya kakak jer yang belum rasa durian musim ni..
So,malam tadi mak aku ajak kuar cari durian..
Bukan cari kat dusun..
Mak aku kata nak gi cari durian "bawah payung"
Heee...gerai durian lah tu..
Kitorang mana ada dusun..hahaha
Lepas pekena naan cheese kat mamak baru mak aku ronda cari durian tu..


Makanya dari malam sampai pagi  durian jer ler..
Klu beli durian ..baki tu mak aku mesti wat kuah untuk makan ngan serabai..
Aku sukaaa...

 KAT SINI RESIPI & GAMBAR SERABAI PLAIN....

 STEP BY STEP KAT SINI ADA....

KAT SINI KUIH SERABAI HAIJAU YANG CANTIK LA SIKIT...


Resipi pun screen short dari entri sblm ni jer
Susah la YES tu buat perangai..
Wifi problem..huhuhu

Spagetti Bolognese..
Bekal kakak nak bawa balik Johor.
Kakak dah pesan soh mak aku buat 2 bekas sebab 1 nk bg kawan
Mak aku kata guna Sos Bolognese Kimball jer..
Pukul 2 mak aku gi hantar kakak kat TBS..
Aku malas nak ikut

Petang hanya makan Biskut Cream Creaker jer..
Mak aku minum Kopi O..
Aku cicah ngan Milo Panas..
Sekian..wassalamu..


2 comments:

  1. tahun nie lum rase durian lagiii adoiii sedihnya

    ReplyDelete
  2. Datang la umah kiter...nanti kita suruh mak kiter beli lagi...ada alasan nk suruh mak beli..hahaha

    ReplyDelete