Last makan kat luar,dua minggu lepas rasanya.Sarapan kat Anjung Selera Bandar Tun Razak bersama besan saya.Kebetulan depa datang nak ambil baju-baju Adah yang terlebih berat lagage masa kat KLIA 2 hari tu. Depa nak masukkan dalam kereta yang akan di post ke Tawau tu.Terlanjur depa nak datang ambil waktu pagi pulak tu,saya ajak depa sarapan kat luar & depa pilih nak makan lontong.Maka saya bawa ke Anjung Selera BTR tu.
Pastu,ni la pula baru keluar makan kat luar.
Ajak dia brunch @ Tepian Bangi..
Tinggal seminggu lagi berbaki sebelum masuk sem baru.
Alhamdulillah,baru selesai brunch..
Brrrp..harap-harap bertahan sampai petang..sebab dah kira brunch kan🤭
Sayangnya nasinya kembang dan tawar pada tekak saya.. Gulai tu guna tongkol putih yang lembut isinya..Saya suka tongkol hitam yang isi lebih keras.Salah caturan pulak pilihan hari ni..hihihi..
Total: RM 28++
Nampak kat situ...selang beberapa kedai ada Restoran Asam Pedas.Ingat lain kali nak try la asam pedas kat situ.Nyesal pulak tadi tak try kat situ padahal dah buka dah restoran tu...
Lepas makan,elok masuk kerata, Adah call...
Dia asyik dok tanya bila nak ke Tawau...
Amboi,tak sampai sebulan lagi kot depa kat sana..
Saya kata kat dia
"Ampa dok la bagi tahwan dulu timur barat utara selatannya nak ajak kami pi sana pun ...hihihi"
Dari Tawau ke Semporna,Adah kata 1 jam ++ jugak la drive santai.
Katanya kalau amik pakej RM1000++
Tapi kata Adah kalau datang Tawau takyah la amik pakej kalau nak ke pulau-pulau tu..
Just day trip dah memadai.
Day trip katanya dalam RM80 ja..
Ish....nak kena plan jugak ni
Memang beza rasa ikan tongkol hitam dengan tongkol putih. Harganya pun tongkol hitam lebih mahal sikit.
ReplyDeleteKan..rasanya berbeza...
DeleteSaya suka tongkol hitam
lama nya x makan nasi dagang....
ReplyDeletekami plan nak ke Semporna dah 2tahun tapi tak sampai2 juga lagi ni...
ReplyDeleteIn shaa Allah....disebut-sebut in shaa Allah menjadi doa
DeleteNk ajak abg yan bfst sana la nti.. sdp nmpk udang putih kck tu mkn dgn lempeng.. terliur plk.. 😀
ReplyDelete